Foto: Facebook ŽG

General u miru i bivši saborski zastupnik Željko Glasnović prisjetio se jučer na svojem Facebooku jednog bestijalnog zločina koji su počinili partizanski zlikovci u svibnju 1945. godine. Tekst je mučan u svojem opisu zločina i svakom normalnom tijekom čitanja izaziva grčeve u stomaku i bijes. Evo što je napisao:

“Na današnji dan, 1945. godine, kao dio Bleiburškog masakra u Donjoj Koruški na monstruozni način ubijena je slovenska djevojčica Frieda Paulitsch (Pavlic). Imala je samo 17 godina. Odbila je poslušnost i nije se htjela pokoriti partizanima. Došlo je do svađe i djevojka je proglašena špijunom. Nad njom se stravično iživljavalo i brutalno je silovalo 44 partizana. ‘Osloboditelji’ su je nakon toga izmučenu odveli u šumu, ubili i raskomadali na dijelove, potom skuhali i pojeli u gulašu koji su poslužili jako začinjen solju, paprom i paprikom da se ništa ne bi osjetilo.

40 godina nakon nestanka 17-godišnje kćeri Friede, njezinoj majci Mariji Paulitsch jednog dana stiže pismo adresirano na njeno ime bez pošiljatelja u kojem stoji napisano priznanje o monstruoznom zločinu i ubojstvu njene kćeri.

Pismo je poslao svećenik P. K. kojem je partizan koji je osobno sudjelovao u tom gnjusnom zločinu na samrti priznao i ispričao što je napravio. Svećenik nije imao saznanja tko je obitelj ubijene djevojke, nego je pismo poslao nasumce gospođi Mariji samo zbog istog prezimena u nadi da će se tajna nestanka nesretne djevojke tako rasvijetliti, neznajući da ga šalje upravo majci mučene, silovane i ubijene djevojke, koja je okončala na takav bestijalan način.

Čovjek bi pomislio da je već vidio vrhunac svakog zla kojeg je ljudski um u stanju smisliti, da goreg nema i ne može biti! Nažalost, ovaj monstruozni zločin koji ledi krv u žilama podsjeća nas da granice zla ne postoje.

Ovaj slučaj tek je jedan u nizu zlodjela partizana i pristaša komunističkog režima tijekom i nakon II. svjetskog rata. Slovenija kao ni Hrvatska do danas nije provela lustraciju premda su tisuće Slovenaca, te čak 226 svećenika, stradali od ruke partizana. U tipičnoj maniri Titovih zločinaca, ime Friede Paulitsch partizani su poslije rata uklesali na partizanski spomenik, kao žrtvu nacista.” – napisao je Glasnović