GLASNOVIĆ POUČIO FREDA O ETICI: ‘Ubijanje nije zdravstvena usluga. Blago tim ženama čija ti prava zastupaš s takvim znanjem i sposobnošću’

0
Foto: Screenshot

Frede, kirurzi nemaju potrebu za prizivom savjesti jer oni ne ubijaju nego spašavaju živote. Zastrašujuće je da si hrvatski zastupnik u EU parlamentu, a ne znaš razliku između svjesnog ubojstva nerođenog djeteta, od strane jednog ginekologa koji jedan život zaustavlja te operacije bolesnog čovjeka od strane jednog kirurga koji život spašava.

Ubijanje nije zdravstvena usluga. Blago tim ženama čija ti prava zastupaš s takvim znanjem i sposobnošću, piše Željko Glasnović na Facebooku.

Još se usudiš moralizirati kako u vezi s pobačajem moramo biti u skladu s vremenom 21. stoljeća, a ne s onim od prije 2000 godina. Frede, ubijanje nerođenih ne podliježe ni vremenu ni modi, ono je uvijek zlo kako god ti to prezentirao pod krinkom borbe za ljudska prava.

Takav čin je uvijek izvan morala, izvan mode, izvan ljudskih prava i izvan Božjeg zakona. Za ovo shvatiti ne trebaš biti posebno educiran trebaš samo uključiti zdrav razum. Nažalost takvi samoobmanjivači poput tebe, pate od neizlječive psihopatologije. Njima su istina i duhovne vrijednosti nepoznati pojam.

Čovjek kad umre, on ne zna da je umro i nije mu teško, teško je drugima oko njega. Isto je i kad si glup, napisao je Glasnović.

Isječak/Izjava Freda Matića na koju se osvrnuo Glasnović.

Anita M.