RUSKI MLADIĆI DOBIVAJU POZIVE ZA MOBILIZACIJU. Samo ove godine preko 4 milijuna Rusa napustilo je zemlju.

0
Foto: Twitter


Iako službene ruske vlasti tvrde kako neće imati opću mobilizaciju zbog rata u Ukraini malo njih im vjeruje da to stvarno neće i učiniti. Vjerojatnije je da neće proglasiti opću mobilizaciju nego će kao i do sada to raditi tajno kako kako ne bi izazvali dodatne probleme vojnim vlastima.
Pozivi su počeli stizati na adrese u Moskvi i Sankt Peterburgu i počeli su se pojavljivati na društvenim mrežama.

Do sada su u agresiji na Ukrainu uglavnom sudjelovali vojnici i časnici iz redovitog sastava, mahom iz ruralnih krajeva Rusije i okupiranih ukrainskih krajeva, pripadnici ruske nacionalne manjine. U početku agresije bilu su angažirani i ročnici, što se pokazalo lošim i neučinkovitim po ruske ciljeve u Ukraini. S pristizanjem desetina kovčega iz Ukraine s mrtvim ruskim vojnicima problem popune u desetkovanim ruskim postrojbama svakim danom se multiplicira.

Taj problem će s objavama ovih poziva samo rasti jer mlađe i urbano rusko stanovništvo ne želi ratovati za nejasne ciljeve bogatih ruskih elita. Da je to tako najbolje pokazuje izvješće ruske tajne službe BND-a koji je procijenio kako je u prva četiri mjeseca oko 4,5 milijuna Rusa napusti zemlju, odlazeći u Finsku, Tursku, Srbiju, Britaniju i druge europske zemlje. U ruskim medijima se stidljivo pojavila informacija da u Moskvi trenutno ima oko 40 000 praznih stanova za najam, istodobno ih se proda zanemariv broj za grad veličine Moskve.
Naše informacije govore kako je cijena kvadrata stana u Moskvi koja je prije nove godine iznosila preko 2000 eura sada višestruko niža i da stanovi koji se prodaju postižu maksimalne cijene od 800 eura.

Imajući sve ovo u vidu malo je vjerojatno da će mobilizacija u velikim urbanim sredinama polučiti zadovoljavajući rezultat jer nikome se ne ide gubiti glavu na ukrajinskim ravnicama.