Gmail za iPhone konačno je dobio vrlo korisnu sigurnosnu značajku

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Uz blokiranje praćenja koje je do sada bilo dostupno samo u sklopu web verzije Gmaila, Google je dodao novu razinu zaštite milijunima korisnika popularnog servisa za internetsku elektroničku poštu

Google je nedavno dodao novu značajku za iOS verziju Gmaila koja korisniku omogućava da lakše blokira nepoželjno praćenje emailova. Riječ je o mogućnosti blokiranja priključenih slika koje je do sada bilo dostupno samo u web verziji klijenta.

Uključivanjem značajke korisnik Gmailu omogućava blokiranje nadolazećih slika, uključujući i nevidljivo praćenje emaila skriveno u samom kodu poruke koji u većini slučajeva pošiljatelju daje informaciju kada je i gdje netko otvorio poslani email.

Praćenje lokacije i vremena primanja poruke

Ovo je vrlo jasni odgovor na kontroverzu vezanu uz mail uslugu Superhuman o kojoj se priča još od srpnja kada je bivši Twitterovac Mike Davidson objavio blog o poznatoj usluzi koja korisnicima omogućava da prate lokaciju primatelja i vrijeme otvaranja poruke.

Nakon što je Davidson razotkrio vrlo intruzivan servis, priča o Superhumanu raširila se webom te je pobudila mnoge rasprave o privatnosti korisničkih podataka. Kako bi smanjio tenzije, Superhuman je isključio svoju značajku za praćenje poslanih poruka, dok je geolociranje deaktivirao u cjelosti.

Google uzvraća udarac

Kako bi spriječio slične pokušaje u budućnosti, Google je u Gmail ugradio filtere za nepoželjno praćenje, blokiravši pošiljatelevu mogućnost točnog lociranja primatelja putem praćenja IP adrese tako da poruke prvo provlači kroz svoje proxy servere.

Također već dulje vrijeme pruža mogućnost blokiranja automatskog učitavanja slika kako bi softveru za praćenje onemogućio sakupljanje podataka osim, naravno, ako sam korisnik nije odobrio učitavanje slike.

Postavka za blokiranje slika, doduše, do nedavno je postojala samo na web verziji Gmaila. Nova verzija aplikacije upravo tu mogućnost uvodi na sve uređaje koji koriste operativni sustav iOS – iPade i iPhoneove.

Postavke su u aplikacijama za privatne korisnike još od utorka, dok vlasnici G Suitea značajku blokiranja slika još moraju čekati, prenosi Tportal.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Biskup Križić na 76. obljetnicu Bleiburške tragedije izrazio čuđenje što je izjava jednoga saborskog zastupnika da je poslije rata trebalo biti mnogo više ubijenih,...

Biskup Križić na početku homilije rekao je da „naša domovina nije teritorijalno velika, ali usprkos tome ima premnoga mjesta koja su...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img