Google Asistent će vam rezervirati i kupiti autobusnu kartu

0

Kupovina autobusnih karata internetom i mobilnim uređajima više nije ništa neobično, no u današnje vrijeme je mnogo zanimljivije taj posao delegirati na virtualnog asistenta koji će to učiniti u vaše ime. A to postoji.

FlixBus nudi tu uslugu putem jednostavne glasovne naredbe.

Postavljanjem pitanja Google Asistentu korisnici FlixBusa će moći brzo doći do informacija o mogućim vezama, voznom redu i aktualnim cijenama. Glasovne naredbe su u ovom trenu dostupne na engleskom, njemačkom i francuskom jeziku.

Od ožujka prošle godine FlixBusova međunarodna mreža linija s više od 250.000 dnevnih veza integrirana je u Google karte dok je Google asistent isto jedan korak u poboljšanju usluga.

“Korisnicima FlixBusa želimo pružiti najbolji doživljaj putovanja inovativnim i digitalnim rješenjima. Integriranjem FlixBus usluga u sustav virtualnog osobnog asistenta, naši korisnici mogu rezervirati najbrže ili najpovoljnije putovanje FlixBusom glasovnom naredbom ili mogu primati pravovremene informacije dok putuju u našim autobusima”, poručio je Daniel Krauss, suosnivač kompanije FlixMobility GmbH.

“Što prije kompanije prepoznaju ovu vrstu marketinga, to je vjerojatnije da će se usavršiti u tom području”, tvrdi Malte Will, odgovoran za partnerstva usluge Google Assistanta. “Veseli nas suradnja s FlixBusom koji je rano prepoznao taj potencijal i s kojim možemo zajedno oblikovati budućnost digitalnog asistenta.”

Osim odgovora na često postavljena pitanja (FAQ), uključeno je i više od 800 jednostavnih FlixBus primjera glasovnih uzoraka na sva tri spomenuta jezika, a svaki je prilagođen specifičnim FlixBus kriterijima.

Integracija podržava i multimodalnu upotrebu, tj. glas, tekst ili klik, ovisno o tome koji uređaj upotrebljava korisnik za komunikaciju s Googleovim asistentom. Integraciju čini 250.000 dnevnih FlixBus veza prema više od 1.700 destinacija u 27 zemalja koje su dostupne korisnicima od kuće bilo u koje vrijeme.

FlixBus integracija je trenutno dostupna putem Google Asistenta na android telefonima. Za korisnike koji ne upotrebljavaju još uvijek Google Asistenta, aplikaciju mogu preuzeti na sljedećim linkovima iOS i Android.