Gordan Sataić: Prevara zvana Tomislav Tomašević; Institut za političku ekologiju, u kojem je bio zaposlen Tomislav Tomašević nije institut već obična udruga građana!

  0
  1300

  Institut za političku ekologiju, u kojem je bio zaposlen Tomislav Tomašević nije institut već obična udruga građana!!!!

  Zašto se zove institut???

  A nije znanstvena institucija i ne nalazi se u upisniku znanstvenih organizacija i ne ispunjava zakonom određene uvjete potrebne za upi u upisnik znanstvenih organizacija.

  Tako da proizlazi da “Institut za političku ekologiju” ima sličnu znanstvenu težinu kao “institut za frizuru” u mome susjedstvu.

  “Institut” Tomislava Tomaševića većinu svojih donacija dobila od političke fondacije njemačke Zelene stranke – Heinrich Böll Stiftunga.

  “Institut” je prema dostupnim podacima između 2015. i 2019. godine uprihodila oko 12.195.529 kuna, od čega donacije od inozemnih vlada i međunarodnih organizacija čine čak 89% odnosno 10.869.261 kuna.

  Također, većina donacija iz inozemstva pristigla je od već navedenog Heinrich Böll Stiftunga – oko 1.114.970 eura.

  Kada je riječ o ostalim donacijama ističe se Inicijativa otvorenog društva za Europu (OSIFE), europska podružnica Otvorenog društva, milijardera i samoprozvanog filantropa Georgea Sorosa.

  Ta je organizacija prema dostupnim podacima u razdoblju od 1.8.2016. do 31.12.2019. godine udruzi Institut za političku ekologiju (IPE) donirala oko 174.740 eura odnosno oko 1.300.000 kuna.

  Predstavljene činjenice ukazuju da Tomislav Tomašević i njegov pokret “Možemo” nije politički i financijski neovisna politička grupacija koja se bori za dobrobit građana i društveni napredak, već plaćeni instrument stranih interesnih grupacija okupljenih oko Georga Sorosa,

  FOTO : FACEBOOK

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here