Foto: PUSD

 

Prema nalazu vještačenja prometne nesreće u Dugopolju, vozač Passata zabio se sa 118 kilometara na sat u Suzuki Vitaru Igora Nešića, mladog i popularnog splitskog pjevača. Vještačenje je pokazalo da je Nešić vozio brzinom od 70 kilometara na sat. 

Uz takav sraz, Nešić u omanjem terencu starijeg datuma proizvodnje, nije imao šanse. Masivni Volkswagen potpuno je ‘satrao’ prednji dio Suzukija. Nešić je bio mrtav kada su ga iz vozila izvukli vatrogasci. Vozača i putnika u Passatu spasili su zračni jastuci i snažna konstrukcija limuzine. 

Još nisu gotovi rezultati toksikološke analize sudionika nesreće. Poznato je tek da je suvozač iz Passata napuhao 0,9 promila alkohola. Vozača nisu tako mogli testirati jer je zbog teških ozljeda bio bez svijesti. Prebačen je u splitski KBC u Jedinicu intenzivnog liječenja. Policija bi s njim trebala obaviti razgovor kada to bude moguće, piše Dalmatinski portal.

Očevidom na mjestu nesreće utvrdilo se da je vozač Passata prešao preko dvije trake na suprotnu stranu ceste i sudario se s Nešićem na cesti Koprivno-Dugopolje. Ograničenje brzine za vozača Passata bilo je 50 kilometara na sat, a za Nešića 40. 

Podijeli objavu