Foto: Pixabay

Uz pomoć vlažne maramice uštedjet ćete si hrpu vremena i živaca, a ključno je ne staviti više od tri maramice na 7 do 8 kilograma rublja. Ona će vam skupiti sve mucice i dlake

Prosječna osoba troši oko četiri sata tjedno na pranje rublja, a iako moderne perilice većinu ‘posla’ obavljaju same, rezultat pranja može se značajno poboljšati jednim jednostavnim trikom.

Ova metoda osobito je korisna za vlasnike kućnih ljubimaca, kao i one koji posjeduju puno odjeće tamnih boja, a riječ je o stavljanju vlažne maramice u perilicu prije nego ubacite rublje.

Rezultati će biti vidljivi odmah te doista premašuju očekivanja – odjeća će biti bez dlačica i mucica jer vlažne maramice djeluju kao ‘apsorber’ za njih, piše Bright Side.

Kako to ispravno izvesti?

Važno je pravilo da na svaku mašinu veša (otprilike 7 do 8 kilograma rublja) ne stavite više od 3 vlažne maramice odjednom. Kad se bubanj počne okretati, vlažne će se maramice umiješati u odjeću te skupljati dlake i krzno, a kod svakog pranja koristite novu vlažnu maramicu koju ste netom izvukli iz paketa.

Ono što je važno je da vlažne maramice budu dovoljno čvrste i guste da se ne raspadnu tijekom ciklusa pranja, a to možete provjeriti tako da ih s rukama pokušate pokidati. Ako ne uspijete ili vam je za to potrebno puno snage, dovoljno su čvrste, prenose 24sata.

Nikako nemojte koristiti papirnate maramice umjesto vlažnih – one će se raspasti i rublje će imati s još više mucica te izgledati još gore. Neće vam pomoći ni maramice za skidanje šminke.

Ako ne želite da odjeća apsorbira miris vlažne maramice, odaberite one antibakterijske ili bez mirisa, a možete i staviti više omekšivača koji će prikriti miris.