GRAD ZAGREB ODGOVORIO: Marko Milanović ipak će se morati odlučiti koju će stipendiju primati

0
Foto: Snimka Zaslona/Youtube

Nakon što je portal Direktno otkrio kako je Marko Milanović, sin predsjednika Zorana Milanovića, prema ”Rezultatima natječaja za dodjelu stipendije Grada Zagreba za izvrsnost za školsku godinu 2022./2023.” ostvario primanje gradske stipendije, u utorak smo otkrili i kako Marko Milanović prima i stipendiju Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO).

Nakon nove informacije oko sportske stipendije Marka Milanovića poslali smo upit Gradu Zagrebu s pitanjem jesu li upoznati da prima i stipendiju HOO-a za sportske uspjehe u hrvanju. 

Iz Grada su nam naveli kako je ”odlukom o Stipendiji Grada Zagreba za učenike i studente za izvrsnost propisano da korisnik Stipendije ne može istodobno biti korisnik neke druge novčane stipendije financirane javnim sredstvima”, što su nam rekli i u odgovoru na naš raniji upit. Dodali su kako se ”korisnikom Stipendije Grada Zagreba za izvrsnost postaje trenutkom potpisivanja Ugovora o njenu korištenju”.

Međutim, pojasnili su da ”u trenutku potpisivanja Ugovora o korištenju Stipendije Grada Zagreba kandidati koji su do tog trenutka korisnici stipendija iz javnih izvora drugih stipenditora, morat će se opredijeliti: ili će prihvatiti Stipendiju Grada Zagreba i odreći se stipendija drugih stipenditora ili će se odreći Stipendije Grada Zagreba i nastaviti koristiti stipendije drugih stipenditora”.

Istaknuli su i kako se ”stipendija Grada Zagreba za izvrsnost dodjeljuje redovitim učenicima za tekuću školsku godinu na 10 mjeseci. Ostala dva mjeseca učenik više nije korisnik Stipendije Grada Zagreba i u tom razdoblju može primati stipendiju drugih stipenditora”.

Stoga je jasno kako će se Marko Milanović morati opredijeliti hoće li biti stipendist Grada Zagreba za izvrsnost u školi i primati mjesečnu naknadu od 358,35 eura ili će biti stipendist HOO-a kao velika nada hrvatskog hrvanja i primati 150,00 eura mjesečno.

Kako god bilo, neće moći sjediti na dva stolca.

Istaknimo i kako na naš direktan upit je li Grad znao da Marko Milanović prima stipendiju druge javne institucije nismo dobili odgovor.