Kajkić: Zašto SDSS ne dozvoljava da jedna ulica u Borovu Selu nosi naziv po Martini Štefančić? Prijedlog je odbijen, tako to radi Šešelj…

0

Dana 7. ožujka 2023. godine Nikola Kajkić, nezavisni vijećnik u skupštini Vukovarsko-srijemske županije, podnio je prijedlog načelniku Općine Borovo Selo i Općinskom vijeću da se jedna ulica u Borovu Selu imenuje po Martini Štefančić, koju su, zajedno s njezinom bakom, u ožujku 1992. ubili pripadnici paravojnih srpskih postrojbi, Nažalost, prijedlog je, kako tvrdi Kajkić, odbijen bez objašnjenja ili pisanog odgovora.

U usporedbi s tim, vijećnik je spomenuo da je podnio isti zahtjev Općini Cerna za imenovanje ulice po obitelji Olujić, koje su u veljači 1992. godine ubili pripadnici Hrvatske vojske. Načelnik općine Cerna potvrdio je prijem zahtjeva te je nakon nekoliko dana vijećniku odgovorio da je zahtjev prihvaćen te da će na inicijativu udruge maloljetnih branitelja iz Domovinskog rata u Cerni jedan park nositi naziv po obitelji Olujić.

‘Tu je razlika između okupatora i agresora’

Kajkićevu objavu na Facebooku prenosimo u cijelosti.

“ZAŠTO SDSS NE DOZVOLJAVA DA JEDNA ULICA U BOROVO SELU NOSI NAZIV PO NEVINOJ ŽRTVI MARTIN I ŠTEFANČIĆ (4) DJETETU? KOJA JE RAZLIKA IZMEĐU ŽRTVE I OKUPATORA?

Dana 7. 3. 2023 godine, kao nezavisni županijski vijećnik u skupštini Vukovarsko-srijemske županije, podnio sam prijedlog Načelniku Općine i Općinskom vijeću Borova sela, da se jedna ulica u Borovo selu imenuje nazivom Martine Štefančić, nedužne i nevine najmlađe žrtve ubijene od strane domaćih srba u Borovo selu 20/21. 3. 1992 godine.

ODBILI SU ME, NA NAČIN DA SU ME IGNORIRALI, I TO BEZ PISANOG ODGOVORA PREMA MENI (iako su bili obavezni na to), primjerice tako to samo radi Vojo Šešelj u Srbiji i SDSS u Borovo selu (koalicijski partner HDZ u Hrvatskoj).

Za razliku od njih, Opcini Cerna sam 1. 3. 2023. godine podnio isti zahtjev za imenivanje ulice po obitelji Olujic (nevinim zrtvama ubijenim u veljaci 1992. od strane pripadnika HV-a), načelnik općine mi je potvrdio prijem zahtjeva, a za nekoliko dana odgovorio mi je da je zahtijev prihvaćen i da će na inicijativu udruge maloljetnih branitelja iz Domovinskog rata u Cerni jedan park nositi naziv po obitelji Olujić.

E tu je razlika između dobra i zla! Tu je razlika između okupatora i agresora, odnosno između Cerne i Borova sela, u konačnici između Hrvata i Srba u istočnoj Slavoniji”, napisao je Kajkić na Facebooku.


anita m.