Foto: N1 Screenshot

Hrvatski navijači u grčkim zatvorima i dalje čekaju završetak istrage, no neće ih se teretiti za ubojstvo. Grk na čijem nožu je pronađena krv ubijenog navijača AEK-a pušten je na uvjetnu slobodu iako ga se tereti za gotovo sve zločine za koje su optuženi i Hrvati, no usprkos tome i dalje nije na slobodi.

Neki su to od detalja slučaja koje je za 24sata iznio odvjetnik hrvatskih navijača Athanasios Kaimenakis. Kazao je kako je trenutno u tijeku istraga za 11 kaznenih dijela za koje se tereti hrvatske navijače, a najteža je ona za zločinačko udruživanje. Obrana nastoji dokazati kako navijači iz Hrvatske nisu bili udruženi u zločinačku organizaciju.

“Prvo smo pokušavali dokazati da nemaju veze s ubojstvom, a sad da se ne radi o organiziranom kriminalu, nego da su samo došli podržati tim, a ako je došlo do tučnjave, da to nije bio organizirani kriminal” pojasnio je, dodajući kako se u grčkoj optužbe za organizirani kriminal uglavnom odnose na kaznena djela u koja je uključen novac, što ovdje nije slučaj.

“Iskreno ne znam koliko još dugo mogu biti u zatvoru, sve ovisi o sucu i tužiteljstvu” rekao je odvjetnik. Smatra kako bi istraga mogla završiti u prosincu, kada će zatražiti njihovo puštanje iz zatvora. Ocijenio je kako u ovom trenutku sudac to ne bi odobrio.

U Grčkoj je kazna za zločinačko udruživanje do deset godina zatvora, a za ostala kaznena djela koja se stavljaju na teret uhićenim hrvatskim državljanima predviđene su kazne zatvora do dvije i tri godine ili pak novčane kazne.