Foto; Press

Vatreni su sjajno započeli susret u teškim uvjetima u Rigi, rano su postigli golove preko Lovre Majera i Kramarića te su potom dominirali tijekom cijele utakmice.

Josip Stanišić je izveo koristan ubačaj u kazneni prostor, lopta se odbila do Kramarića, koji je iskusno iskoristio priliku i smjestio je pokraj vratara Ozolsa.

Kramarić je sretan i zadovoljan

Nakon utakmice, Kramarić nije skrivao radost zbog postignutog pogotka, ali naglasio je da su tri osvojena boda daleko najvažnija.

“‘Odlično smo krenuli, bitna dva gola u prvom poluvremenu. Zadržali smo vodstvo i točno ono što smo htjeli smo napravili. Znali smo da neće biti laka utakmica, što zbog vremena, što zbog stanja terena. Ostvarilo se ono što smo priželjkivali, zabili iz prve, druge šanse, na iskustvo smo izdržali do kraja utakmice, ali naravno da smo bili bolja momčad svih 90 minuta. Pokazali smo karakter, iskoristili šanse i rutinski priveli utakmicu kraju”, zadovoljno je prokomentirao Kramarić. 

Referirao se i na skoru utakmicu protiv Armenije te hoće li im biti naporan tempo.

“Tako svejedno, nije bitno jesmo se istrošili ili ne, svi znamo što nas čeka u utorak. Idemo do kraja, bez obzira na umor, dajemo gas od prve minute. Krenut ćemo od početka agresivno, organizirano, pametno, nadam se da će sve biti uredu kao i danas, da ćemo iskoristiti svoje prilike i plasirati se na Euro”, rekao je naš napadač. 

Spreman je za utorak

Na pitanje je li pratio rezultat utakmice između Walesa i Armenije izajvio je da nije toliko pratio, već je bio fokusiran na ovu utakmicu.

“Znali smo da moramo pobijediti. To će biti ključno i u utorak”, naglasio je Andrej.

Što se tiče pozicije i uloge na terenu nije htio puno komentirati.

“Neću uopće pričati o ulozi i poziciji na terenu, već pet godina u Hoffenheimu igram recimo tu osmicu. Meni nije problem nije odigrati bilo koju poziciju, gdje god se nađem u reprezentaciji – meni je super”, komentirao je.

Istaknuo je da se, unatoč ozljedama s kojima je imao problema u posljednje vrijeme, nakon gola super osjeća i da je “spreman za utorak”.