Grmoja Nikola: Plenković je autor platforme Možemo!

0
53
Foto: Screenshot N!

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja jutros je gostovao u HRT-ovoj emisiji Studio 4 u kojoj je rekao kako je premijer Andrej Plenković autor platforme Možemo!.

Kaže kako im je Plenković dao medijski poguranac jer je promišljao da ako raste Možemo! pada SDP, a ako SDP koji je glavni takmac HDZ-a padne, HDZ ostaje prva politička snaga u Hrvatskoj.

“Ali mislim da se tu preračunao, da je zapravo stvorio puno opasnijeg političkog oponenta”, rekao je Grmoja i poručio da je Možemo! puno opasnije za Plenkovića od SDP-a.

Komentirao premijerovu nervozu oko medija

Grmoja kaže da su mediji pozitivno gledali na Most, ali ne toliko koliko su na Možemo!.

“Ovo je baš, ono… Dio medija je baš potpuno stao iza ove platforme i ja tu zapravo vidim razloge one premijerove nervozne reakcije gdje je zapravo poslao poruku dijelu medija da treba postojati nekakva granica”, kaže.

Progovorio je i o suočavanju nove vlasti u Zagrebu s problemima financija. “To se u PR-u zove smanjivanje očekivanja. Očekivanja od novog gradonačelnika su velika, i onda naravno da ćete reći da su dugovi koje ste dobili i situacija u kojoj se nalazite jako teški. Naravno, ne tvrdim da nisu. Zagreb je u teškoj financijskoj situaciji”, kaže.

Dodaje kako se ti problemi ne mogu riješiti kako Bandićevi pročelnici tvrde u par dana, jer da je to bilo tako, oni bi ih sami riješili. Kaže ipak kako se mogu riješiti i predviđa da će za to biti potrebni rezovi.

‘U interesu je svih da Zagreb krene u dobrom smjeru’

Grmoja smatra kako nema potrebe za dizanjem cijene komunalija, ali i da se uz racionalno upravljanje može srezati troškove. Kaže kako se likvidnost, koja je najveći problem, dugoročno može podići bez podizanja cijena komunalnih usluga.

Dodaje kako je samo pitanje koliko je novi gradonačelnik Tomislav Tomašević spreman na to i ima li ljude koji su sposobni to obavljati. Kaže kako najava vanjske financijske revizije po njemu nije loša, dok kao nešto loše vidi to što se u kampanji najavljivalo da se ništa neće outsourcati.

“Na kraju smo došli do toga da će se odmah u startu angažirati vanjska financijska revizija, ali mislim da je to dobro i potrebno”, kaže pa dodaje da će Most kao oporba u Gradskoj skupštini podržati svaki dobar prijedlog. “Nećemo sigurno podmetati noge jer je u interesu svih nas da Zagreb krene u dobrom smjeru”, kaže.

Što s proslavom Oluje?

Govoreći o prepirci koja je aktualna zadnjih dana, onoj o mjestu obilježavanja Oluje, poručuje kako je dosta petljanja po našim slavnim danima.

“Meni je jasno da su se važne bitke vodile i u drugim hrvatskim mjestima, ne u Kninu, ali Knin ima simbolički značaj. Zašto sada to mijenjati”, pita Grmoja.

Govoreći o stanju u Mostu, kaže da su na ovim zadnjim izborima dobili samo 15.000 glasova manje nego 2017. Kaže i kako ga najviše vesele mladi koji im pristupaju. Najavio je i da će imati najmlađi Klub u Zagrebačkoj gradskoj skupštini.

“Tko god je bio s HDZ-om u Vladi, nije dobro prošao, nestao je. Mi smo preživjeli jer su ljudi prepoznali te principe i etiku koju smo uveli u političku scenu”, rekao je za HRT.

Foto: screenshot

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here