Foto: N1

Tajnik Hrvatskog sabora Davor Orlović potvrdio je u petak kako će se, na tragu mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite, od 15. studenoga i pri ulasku u Sabor početi koristiti Covid potvrde.

“Zna se kakav će biti način ulaska u zgradu Sabora, ili temeljem Covid potvrda ili temeljem odgovarajućeg testa”, rekao je Orlović novinarima i precizirao kako će to vrijediti za sve – dužnosnike, zaposlenike i posjetitelje.

Odnosi se to i na Zlatka Hasabegovića, zastupnika Domovinskog pokreta. On u petak nije mogao vjerovati da od 15. studenog više neće moći slobodno ulaziti u Sabor.”To je nemoguće.

Čak i da su sami zastupnici donijeli dvotrećinskom većinom takvu odluku, ona bi bila rubna, a da nam se brani dolaziti u Sabor temeljem administrativne odluke nekakvog Stožera, potpuno je neprihvatljivo. Netko će sigurno podnijeti ustavnu tužbu zbog toga, pa će se očitovati Ustavni sud.

Nisam i neću se cijepiti, a ne želim se ni testirati. Moje je pravo imati virus. Dok će te mjere biti na snazi, moja noga neće kročiti u Sabor. Možda ćemo organizirati alternativni sabor na Duvanjskom polju“, rekao je Hasanbegović za Novi list.