HASANBEGOVIĆ ODLUČIO: Sva četiri člana “Bloka za Hrvatsku” prelaze u Domovinski pokret!

0
47
Foto: N1

Nakon što je Miroslav Škoro dao ostavku na mjesto predsjednika Domovinskog pokreta za očekivati je bilo da će na desnom političkom spektru doći do novih previranja.

Jedno od njih je i vijest da se Zlatko Hasanbegović i službeno ulazi u Domovinski pokret kojem će pridružiti i svoju stranku ‘Blok za Hrvatsku’.

Hasanbegović je jedan od istaknutijih neformalnih članova Domovinskog pokreta koji je između ostalog odradio dio posla u Škorinoj kampanji za gradonačelnika.

Simboličan, ali važan čin

Osim toga, Hasanbegović je potpredsjednik saborskog kluba Domovinskog pokreta, a ovaj simboličan formalni čin daje do znanja kako itekako ozbiljno shvaća svoju budućnost u toj stranci .

Hasanbegović je ‘Blok za Hrvatsku’ osnovao nakon što je neuspješno pokušao preuzeti stranku “Neovisni za Hrvatsku” koju je osnovao s Brunom Esih.

Raskol koji je promijenio sve

U jednom trenutku došlo je do raskola u stranci kada su Hasanbegović i Esih održali dva različita stranačka sabora u isto vrijeme čime je svako pridobio dio članova na svoju stranu. Ipak, Hasanbegović je stranku napustio i osnovao novu koju će sada izgleda utopiti u Domovinskom pokretu. Doduše tu stranku nikada nije krasila brojnost, niti je poznato da su napravili ijedan ogranak tijekom svog političkog djelovanja. Teško da bi itko mogao nabrojati više od 4 člana ove stranke, tako da Domovinski pokret neće nešto posebno profitirati u masovnosti.

Hasanbegović je za Večernji rekao kako ne vidi nikakav raskol u Domovinskom pokretu jer su se kako kaže “povukla dva zastupnika”, a vodstvo pokreta je ostalo isto, prenosi Dnevno.hr

DP

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here