Saturday, September 18, 2021
HomeVijestiHrvatskaHASANBEGOVIĆ ODLUČIO: Sva četiri člana "Bloka za Hrvatsku" prelaze u Domovinski...

HASANBEGOVIĆ ODLUČIO: Sva četiri člana “Bloka za Hrvatsku” prelaze u Domovinski pokret!

Nakon što je Miroslav Škoro dao ostavku na mjesto predsjednika Domovinskog pokreta za očekivati je bilo da će na desnom političkom spektru doći do novih previranja.

Jedno od njih je i vijest da se Zlatko Hasanbegović i službeno ulazi u Domovinski pokret kojem će pridružiti i svoju stranku ‘Blok za Hrvatsku’.

Hasanbegović je jedan od istaknutijih neformalnih članova Domovinskog pokreta koji je između ostalog odradio dio posla u Škorinoj kampanji za gradonačelnika.

Simboličan, ali važan čin

Osim toga, Hasanbegović je potpredsjednik saborskog kluba Domovinskog pokreta, a ovaj simboličan formalni čin daje do znanja kako itekako ozbiljno shvaća svoju budućnost u toj stranci .

Hasanbegović je ‘Blok za Hrvatsku’ osnovao nakon što je neuspješno pokušao preuzeti stranku “Neovisni za Hrvatsku” koju je osnovao s Brunom Esih.

Raskol koji je promijenio sve

U jednom trenutku došlo je do raskola u stranci kada su Hasanbegović i Esih održali dva različita stranačka sabora u isto vrijeme čime je svako pridobio dio članova na svoju stranu. Ipak, Hasanbegović je stranku napustio i osnovao novu koju će sada izgleda utopiti u Domovinskom pokretu. Doduše tu stranku nikada nije krasila brojnost, niti je poznato da su napravili ijedan ogranak tijekom svog političkog djelovanja. Teško da bi itko mogao nabrojati više od 4 člana ove stranke, tako da Domovinski pokret neće nešto posebno profitirati u masovnosti.

Hasanbegović je za Večernji rekao kako ne vidi nikakav raskol u Domovinskom pokretu jer su se kako kaže “povukla dva zastupnika”, a vodstvo pokreta je ostalo isto, prenosi Dnevno.hr

DP

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments