HDZ objavio fotku Grmoje i Petrova s četverostrukim ubojicom: “Po njihovoj logici, to znači da su njih dvojica naredila zločine”

0
Foto: Facebook HDZ

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) na društvenim je mrežama posvetila dugačak status mostovcu Nikoli Grmoji, koji posljednjih dana apelira na europske tužitelje da ispitaju hrvatskog premijera Andreja Plenkovića

Prije nekoliko dana objavljene su poruke Josipe Rimac i Gabrijele Žalac u kojima one spominju osobu s inicijalima A. P. Mostovac Grmoja, kao i ostatak oporbe, iskoristili su to kako bi optužili premijera za umiješanost u koruptivne poslove, a njima je sada na društvenim mrežama odgovorio HDZ, koji je napao Grmoju da nasrće na tužiteljicu i radi pritisak.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Grmoja u dogovoru s Grbinom nasrće čak i na europsku tužiteljicu jer ne ispunjava njihove naloge. Hoće li je, poput svog šefa Milanovića, optužiti za ‘fašizam’?
Grmoja se u Šibeniku isjeđavao i naslikavao kod četverostrukog ubojice Branka Kolopera, u njegovu je slastičarnicu Petrov dovodio i djecu da se časte kolačima. Zar to znači da su njih dvojica, po istoj ‘logici’ koju Grmoja uvijek primjenjuje na HDZ, sudjelovala u planiranju i pripremanju toga masovnog zločina? Možda ga čak i naredila?

Zašto u slučaju Koloper DORH nije ispitao vodstvo HDZ-a?! Koji se to interesi kriju u pozadini?! Strašni zločin nije se mogao dogoditi bez Plenkovićeva znanja! On je morao znati za nj! Tražimo da nam glavna državna odvjetnica položi račune u Saboru Republike Hrvatske. Eto, tako bi Grmoja otprilike reagirao da se na slici koju gledate nalaze npr. Plenković ili Katičić, a ne on i Petrov.

Postavimo još jedno pitanje na tragu Grmojine ‘logike’: Jesu li svi članovi SDP-a nepošteni zato što je Grbin godinama potkradao proračun uzimajući naknade za odvojeni život dok je s obitelji stanovao i stanuje u Zagrebu? Grmoja to pitanje o SDP-ovcima, naravno, neće nikada postaviti. Iz jednostavnog razloga jer on i Grbin (SDP i MOST) već duže vrijeme međusobno koordiniraju sve svoje politikantske akcije i na dnevnoj bazi usklađuju narative. Tako i sada očajnički pokušavaju pripisati  premijeru odgovornost za tuđu korespondenciju i tuđe radnje. Za koje, usput rečeno, optužnica još nije ni potvrđena, a kamoli da postoji pravomoćna presuda.

Da udruženi SDP i MOST, mimo svih načela pravne države, vrše flagrantni pritisak na pravosudna tijela u , to je već notorno. Oni bi u skladu sa svojim dnevno politikantskim interesima i hapsili i isljeđivali i tužili i presuđivali – kao nekoć u ‘stara, dobra vremena’ partijskoga revolucionarnog prava.

Sada su, međutim, sijamski blizanci Grmoja/Grbin otišli korak dalje. Nije im dovoljno određivati što bi policija ili DORH trebali činiti, nego im se na udaru našla i europska tužiteljica. Jer ne ispunjava ono što su zamislili, jer ne hapsi bez ikakvog dokaza, pa čak ni indicija, ljude za koje su oni odredili da trebaju biti uhapšeni. A to su svi oni koji su na putu ostvarenja njihovih vlastodržačkih ambicija.

Što je iduće? Hoće li tvrditi da je  tužiteljica ‘pod šapom HDZ-a’? Hoće li tražiti njezinu smjenu? Optužiti je, poput svog šefa Milanovića, za ‘fašizam’ zato što je razotkrila korupciju među europskim socijaldemokratima? SDP/MOST (jedna duša, a dva tijela) nastavlja se sramotiti jer očito više ni sam ne vjeruje kako bi mogao na bilo koji demokratski način pobijediti. Preostaje im samo pokušati s revolucionarnim pravom”, napisali su iz HDZ-a na Facebooku.