HDZ u Splitu ima 1672 člana? Toliko ih je danas glasovalo za novog šefa splitskog HDZ-a! Dva kandidata idu u 2. krug

  0
  Foto: dnevnik hr
  Ni nakon pola godine bez pravog vodstva splitski Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice nije dobio predsjednika. Članice i članovi po principu "jedan član, jedan glas" odlučiti će o tome u drugom krugu, iduće nedjelje.

  Nije ovo bila prilika za neke velike izjave, niti obećanja, ovo je tek početak velikoga posla. Da su splitski HDZ-ovci toga bili itekako svjesni pokazao je i veliki odaziv ovom redovnom procesu izbora. Ovoga puta na glasačkim se listićima našlo više imena, za mjesto prvog čovjeka Gradskog odbora “borili” su se, podsjećamo, Jakša BalovAndrija ČaljkušićEnzo Kovačević i Tomislav Šuta.

  Uz njih su se kandidirali članovi za mjesto potpredsjednika, pa su se u Čaljkušićevu timu našli Ivana Zelić RelataDanijela Ćukušić i Duje Sučić, dok su u timu Tomislava Šute bili Zrinka Mužinić BikićIvica Budimir i Krešimir Čaljkušić. Uz Jakšu Balova za mjesto potpredsjednika se kandidirao Ante Bekavac.

  Taj dio je prošao “iz prve”, svo troje članova Šutinog tima je dobilo potporu svojih stranačkih kolega.

  Zapelo je kod izbora predsjednika.

  Tomislav Šuta je osvojio povjerenje 750 članova, a Andrija Čaljkušić njih 650. Na izbore je izašlo 1672 člana splitskog HDZ-a, a eventualnom pobjedniku je trebala natpolovična većina.