U bivšoj JNA ga je ‘spasio’ general Džanko, danas je napustio Generalski zbor – VIDEO

  0
  Foto: Dugopolje.org

  Umirovljeni general HV-a Rahim Ademi napustio je članstvo udruge Hrvatskog generalskog zbora.

  Motiv za taj potez, piše Ademi, je odluka Upravnog odbora HGZ-a da zabrani Ademiju da mu se u prostorijama Udruge uruči Velika zlatna plaketa za knjigu godine “Samo istina” koju mu je dodijelila braniteljska udruga Mladena Pavkovića.

  Ranije smo pisali o toj odluci HGZ-a. Upravni odbor HGZ-a odbio je prirediti svečanost Ademiju jer mu nagradu dodjeljuje “osuđeni seksualni prijestupnik” pa nisu htjeli biti domaćini osobi s takvom biografijom.

  Zamjerili su i generalu Ademiju što uopće prima takvu nagradu.

  Ademijeva knjiga podigla je dosta bure u javnosti i izazvala val nezadovoljstva kod dijela branitelja. Prije svega odnosi se to da dio Ademijeve knjige posveće Rujanskom ratu u Šibeniku.

  Udruga ‘Jastrebovi‘ u više je navrata demantirala dijelove Ademijeve knjige tvrdeći kako ona vrvi neistinama! Navode iz njegove knjige demantirali su i neki drugi poznati vojni zapovjednici.Na Maxportalu smo više puta pisali o Ademijevoj knjizi “Samo istina”, dokazali da je krcata lažima i samohvalom te da je naslov knjige vjerojatno odabran po onoj uzrečici “kurva o pošetnju, vojska o skraćenju”. A lažovi o istini.

  Samo Krešić i Rojs bili za Ademija

  Za prijedlog da se Ademiju upriliči svečanost u prostorijama HGZ-a glasovali su samo dva generala, Marinko Krešić i Ljubo Ćesić Rojs, dok je ostalih 15-ak nazočnih na sastanku bilo protiv.

  Većini je sporna im je i udruga koja dodjeljuje tu nagradu, a koja ima samo dva člana, a medijski je vrlo prisutna.

  Ademi je nekoliko dana kasnije napravio svečanost u knjižnici Bogdan Ogrizović u Zagrebu, a nakon promocije knjige i dodjele plakete, koju mu je dodijelio osuđeni seksualni nasilnik, kazao je da mu ta nagrada vrijedi više od pola milijarde eura.

  Umirovljeni general Ademi jutros se oglasio priopćenjem navodeći da napušta Hrvatski generalski zbor .

  “Relativno dugo sam bio uvjeren da je Hrvatski generalski zbor (HGZ) časna i uzorna udruga, tim prije što je dio njenih članova bio upravo takav, ali kako sam naivno vjerovao da će svi koji su znali tko sam i kakav je bio moj doprinos tijekom Domovinskog rata govoriti i svjedočiti na sudu samo i isključivo istinu kad su me lažno optužili prvo na Haaškom sudu, a zatim i na hrvatskim sudovima, tako sam naivno vjerovao da su svi hrvatski generali to što bi i trebali biti. Pogriješio sam!

  Kako svugdje nema bistre vode, tako nema ni u toj udruzi. Ja se nikada nisam bavio politikom, nego se politika bavila sa mnom pa tako smatram da ni HGZ ne smije biti politiziran. HGZ-u je posve svejedno što ih napušta jedan po jedan član, a ako je tako, onda će ih napustiti još jedan, tj. moja malenkost.Više mi i nije stalo što misle pojedinci jer mi je važnije što o meni, prije svih, misle i govore hrvatski vojnici, časnici i dočasnici s kojima sam ratovao u tijeku cijelog Domovinskog rata.

  A vrhunac mog nezadovoljstva i okidač da napustim HGZ je sastanak Upravnog odbora HGZ-a, gdje su zabranili da mi se uprostorijama udruge uruči Velika zlatna plaketa ‘Bili smo prvi kad je trebalo’, koju mi je dodijelila Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata ’91. (UHBDR ’91.) u suradnji s drugim udrugama proizišlim iz Domovinskog rata, iako je već bilo dogovoreno da to bude 5. listopada 2022. u 11 sati.

  Ovakvom odlukom su me duboko uvrijedili, ponizili i postupili kao da sam četnički general. Pa, gospodo moja, nije prostor HGZ-a privatna svojina, pa i ja imam pravo kao član koristiti ga jednom u životu. Umjesto da im bude drago da njihov član dobije tu veliku nagradu, istu večer je netko iz Upravnog odbora dao portalima lažu vijest ‘kako je general Ademi tražio promociju svoje knjige od HGZ-a’, što je laž jer ja to nikada od njih nisam tražio.

  Na kraju poručujem dijelu onih koji su ostali u toj udruzi da im neću podilaziti, kao što nisam nikada nikome. Nadam se da će ih ipak biti barem malo sram što su tako nisko pali i što ih napušta jedan pošteni ratni general. A ja napuštam ovo društvo i nije mi žao. Časnim pojedincima i mojim prijateljima iz HGZ-a ću se javljati na drugim mjestima”, navodi umirovljeni general Ademi.

  U nastavku pogledajte video u kojem Ademi priča na jednom braniteljskom događaju.

  Izvor: Maxportal/Dugopolje.org