HDZEOVI PRVOBORCI: Domovinski pokret pouzdani je saveznik Zorana Milanovića

0
foto: screenshot

Zajednica utemeljitelja HDZ-a Dr. Franjo Tuđman reagirala je na izjave Ivana Penave komentirajući njegov stav da se “gruda u Petrinji i teroristički napad na Banske dvore nije događao nikom drugom nego Andreju Plenkoviću”.

Nakon što je, napadajući svoju donedavnu stranku i Andreja Plenkovića, doslovno počeo citirati Zorana Milanovića te nakon što se pokušava približiti njegovom stilu komunikacije nemuštim doskočicama o „AVNOJEVSKOJ“ i „nojevskoj“ politici, Penava je poslao poruku na koju već tjedan dana nitko nije reagirao.

Ona vrlo jasno sugerira da su protiv Vlade i HDZ sva sredstva dopuštena. Pri tome čak i teroristički napad na Banske dvore ima za Penavu i Domovinski pokret vrlo jasno opravdanje jer se „to nije nikome događalo osim Andreju Plenkoviću“.

Zaslužio je, dakle, i rafale iz automatskog oružja.

Tako je bivši član HDZ-a i nekadašnji predsjednik stranke kojoj je dao svoje ime, a onda ugasio svoju stranku da bi postao predsjednik stranke koja je do jučer nosila ime Miroslava Škore, ušao u fazu mijenjanja svoje retorike.

Pa u jednoj situaciji kaže da prestaje „mahati maslinovim grančicama“… a u drugoj kako bi, da je on na vlasti „padale glave“…
Stranka koja je u svoj program zapisala da „Ustavno treba redefinirati ulogu predsjednika RH“, o predsjedniku koji ozbiljno ugrožava državne i nacionalne interese ni slova.

Stranka koja u svom programu piše: „Hrvatska u odnosu prema NATO-u treba ispunjavati svoje preuzete obveze potvrđujući kako je pouzdan saveznik“ nije ni zucnula o nedavnim skandaloznim Milanovićevim izjavama na tu temu.

Što time dokazuju? Da prepoznaju hrvatski nacionalni interes? Ne. Dokazuju tek da je Domovinski pokret pouzdani saveznik Zorana Milanovića”, objavili su iz HDZ-a

Iz HDZ-a su Penavu doveli u kontekst pok. Gradimira Agbabe, bivšeg voditelja HRT-ova Dnevnika  ( tada TV Zagreb) koji je pokušaj atentata na Tuđmana u Benkovcu,  u ožujku 1990. godine, komentirao riječima: “Tuđman je dobio što je i tražio.” – donosi Maxportal

Anita M.