21/06/21

HERR SOSA, TI SI U HRVATSKOJ OD SADA – TURIST!

Must Read

Službena navijačka udruga hrvatske nogometne reprezentacije “Mi Hrvati” oglasila se na svom Instagram-profilu gdje je prokomentirala izbor dosadašnjeg mladog hrvatskog reprezentativca Borna Sose da u budućnosti zaigra za Njemačku.

Njihovo javno, otvoreno pismo prenosimo u cijelosti:

– Poštovani Herr Sosa

ovu sliku dobro zapamti, jer ovaj sveti dres više nikada nećeš obući. Odbio si igrati za zastavu za koju su generacije tvojih dojučerašnjih sunarodnjaka prolijevale krv i suze, za čije stvaranje su mnogi živote dali. Rekao si NE navijačima koji su u Stuttgartu stali uz tebe i kada nije išlo. Rekao si NE prilici o kojoj svako dijete sanja od trenutka kada prvi put dodirne loptu – navodi se u pismu i nastavlja: 

– Umjesto ponosnih suza koje je stojeći uz LukuIvana Domagoja sa zastavom u ruci slušajući hrvatsku himnu prolijevao Darijo Srna ti ćeš stajati uz IlkayaEmrea Thomasa na drugoj strani terena i diviti se toj ljubavi koja je tebi strana. Tvoj dom su sada Stuttgart i Berlin, a u Hrvatskoj si turist. Sjeti se svoga izbora kada ti ne bude jasno zašto ne osjećaš moć ljubavi tribina prekrivenih kockicama za koje je Šime riskirao karijeru, zbog kojih je Ivanu prijetila cijela Švicarska, a Mateo kao klinac napustio Austriju. Ako ne znaš odgovor oni ga znaju, mi ga znamo: NIJE U ŠOLDIMA SVE! Jedna je sveta zastava, jedan je sveti dres! Tebi njemački, nama hrvatski – stoji u pismu udruge “Mi Hrvati”.

Foto: Instagram

- Advertisement -spot_img

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img
Latest News

Udruge civilnih stradalnika Domovinskog rata poručile Škori: ‘Za koju domovinu se bori vaš Domovinski pokret?’

Zajednica udruga hrvatskih civilnih stradalnika iz Domovinskog rata u priopćenju je u nedjelju prozvala predsjednik Domovinskog pokreta Miroslava Škoru da svojim...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img