Saturday, October 16, 2021
HomePremium SadržajHod za život zabrinut: "Pokušaj platforme Možemo da zabrani sudjelovanje je protuustavan"

Hod za život zabrinut: “Pokušaj platforme Možemo da zabrani sudjelovanje je protuustavan”

Zahtjevi koje su uputili predstavnici stranke Možemo kršenje su Zakona o suzbijanju diskriminacije”, priopćili su iz Hoda za život te istaknuli kako očekuju da se stranka Možemo, skupa sa sad već bivšim članovima Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak, javno ograde od protuzakonitih postupaka koji narušavaju demokratske standarde.

Članovi inicijative Hod za život izrazili su u utorak zabrinutost zbog upozorenja Darku Richteru da kao ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak ne bi smio sudjelovati u njihovoj inicijativi. Na to su ga upozorili iz platforme Možemo, nakon njegova imenovanja na čelo bolnice.

“Pokušaj zabrane ili zloupotreba političke vlasti da bi se bilo kojem građaninu Republike Hrvatske onemogućilo da (zbog straha za radno mjesto ili slično) u svom slobodnom vremenu sudjeluje na bilo kojem građanskom okupljanju – predstavlja kršenje temeljnih prava i sloboda koje su Ustavom zajamčene svim građanima RH.

Također zahtjevi koje su uputili predstavnici stranke Možemo kršenje su Zakona o suzbijanju diskriminacije”, priopćili su iz Hoda za život te istaknuli kako očekuju da se stranka Možemo, skupa sa sad već bivšim članovima Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak, javno ograde od “protuzakonitih postupaka kojima ozbiljno narušavaju demokratske standarde i krše prava građana na javni angažman”.

Isto tako, očekujemo da nadležne institucije istraže ovo ozbiljno narušavanje demokratskih sloboda u RH ulažući veće napore u zaštitu temeljnih prava i sloboda građana Republike Hrvatske”, kažu u toj inicijativi.

“Hod za život građanska je inicijativa kroz koju se svake godine više desetaka tisuća hrvatskih građana, sukladno svojim ustavnim pravima, miroljubivo okuplja u gradovima diljem Hrvatske izražavajući svoj znanstveno utemeljeni stav da život svakog čovjeka počinje začećem.

Kroz Hod za život zalažemo se za zaštitu prava na život od začeća do prirodne smrti te za zaštitu, pomoć i ostvarivanje prava majki, očeva i svake obitelji”, navode u priopćenju Hoda za život, koje potpisuje koordinatorica Andreja Duvančić

I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments