13 C
Split

Hrvatska: 394 novooboljelih, 11 preminulih

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

U posljednja 24 sata zabilježena su 394 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2.893. Među njima je 770 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 65 pacijenata. Preminulo je 11 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 243.458 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 5.548 preminulo, ukupno se oporavilo 235.017 osoba od toga 382 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji su trenutno 13.382 osobe. Do danas je ukupno testirana 1.354,191 osoba, od toga 7.245 u posljednja 24 sata.

Koronavirus u Hrvatskoj


– Nakon tri mjeseca ugostitelji su jučer napokon dočekali trenutak da mogu posluživati svoje goste. Ublažene su epidemiološke mjere, pa su mogli otvoriti terase koje su bile pune. Dražen Biljan iz Nezavisne udruge ugostitelja rekao je u emisiji “U mreži Prvog” da je jučer 50-ak posto ugostiteljskih objekata otvorilo svoje terase, a ostvareni promet je na nivou 30 posto prošlogodišnjeg prometa na 1. ožujka.

– S radom je počela internetska stranica – cijepise.zdravlje.hr – na kojoj se građani mogu prijaviti za cijepljenje. Jedino što je potrebno jest navesti svoj OIB ili matični broj. Potom će osoba dobiti povratnu informaciju o mjestu i terminu cijepljenja. Ova digitalna platforma trebala bi doći do izražaja u idućoj fazi kada bi se procjepljivanje trebalo ubrzati. To će, naravno ovisiti o količini cjepiva koje će stizati. Višestruko naručivanje neće biti moguće.

– Prema najnovijim pokazateljima Europske unije Istra je jučer epidemiološki zakoračila u “zelenu zonu” jer u posljednjih 14 dana ima incidenciju od 24 novozaraženih na sto tisuća stanovnika.

Koronavirus po županijama: 

● 
Dubrovačko-neretvanskoj županiji 72 novozaraženih.
● Primorsko-goranskoj županiji 53 novooboljelih.
● U Zadarskoj županiji 19 novooboljelih. 
● U Sisačko- moslavačkoj županiji 17 novooboljelih.
● U Osječko-baranjskoj županiji 13 novozaraženih.
● U Vukovarsko-srijemskoj županiji 13 pozitivnih. 
● U Međimurskoj županiji devet novooboljelih.
● U Koprivničko-križevačkoj županiji sedam oboljelih i dvije preminule osobe. 
● U Istarskoj županiji četiri pozitivnih i jedna preminula osoba.
● U Požeško-slavonskoj županiji četiri su novooboljele osobe.
● U Zagrebačkoj županiji tri novozaražene osobe.
● U Ličko-senjskoj županiji tri oboljele i jedna preminula osoba.
● U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji jedan oboljeli.
● U Virovitičko-podravskoj županiji jedna novooboljela i jedna preminula osoba.

dp

- Advertisement -spot_img

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img
Latest News

Goldstein i Klasić gostovali na N1, nadrobili svašta, NEISTINA NAJVIŠE: “Ne mogu se izjednačavati žrtve Bleiburga i Jasenovca ”Klasić: ” Dara iz Jasenovca nije...

Povjesničari i sveučilišni profesori Hrvoje Klasić i Ivo Goldstein gostovali su kod Mašenke Vukadinović u emisiji Izvan okvira N1TV...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img