Foto; Snimka zaslona YouTube

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) otvorila je u utorak disciplinski postupak protiv hrvatske reprezentacije zbog ponašanja navijača na utakmici Svjetskog prvenstva u Kataru protiv Kanade, tvrdi agencija AP.

Hrvatski navijači vrijeđali su kanadskog vratara Milana Borjana, koji ima srpske korijene i koji je ranije imao neprimjerene izjave o Domovinskom ratu. Kada je Hrvatska slavila 4:1, na tribinama je osvanuo plakat uvredljivog sadržaja, a i povici su bili uvredljivi, piše AP.

Priču je potvrdio i HNS, dodavši kako je prijavljen zbog “diskriminatornog i ksenofobičnog ponašanja dijela hrvatskih navijača na utakmici protiv Kanade, kao i transparenata takvog sadržaja”, javlja Sport klub.

Borjan je nakon utakmice rekao da je dobio puno poruka od bijesnih hrvatskih navijača nakon što je prije utakmice procurio njegov telefonski broj.

Istodobno, njemačka reprezentacija dobila je visoku kaznu zbog kršenja pravila na press konferenciji. Nijemci će morati platiti 10.150 eura jer su prekršili pravila na press konferenciji uoči utakmice sa Španjolskom. Prema pravilima FIFA-e na susretu s medijima moraju biti trener i jedan od igrača, no pojavio se samo izbornik Hansi Flick.