Hrvoje Petrač odustao od kaznenog progona Vjeke Sliška, ne želi više ni odštetu. “Slabo se sjećam detalja jer sam od udarca dobio potres mozga”

0

Iskazivanjem poduzetnika Hrvoja Petrača, koji je kazao da se ne sjeća detalja događaja, na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu nastavljeno je suđenje Vjeki Sliški koji je optužen da je u listopadu 2019. prijetio i izudarao Petrača ispred hotela Esplanade.

”Slabo se sjećam detalja jer sam od udarca dobio potres mozga. Pretpostavljam da sam ga udario jer me je vjerojatno nečim uvrijedio. Više nisam zainteresiran za kazneni progon protiv njega, niti tražim ikakvu odštetu”, kazao je Hrvoje Petrač u svom iskazu.

Dodao je i da je Sliška te večeri vidio prvi put u životu te kako je detalje događaja vidio nakon što je ona objavljena na društvenim mrežama.

Optužnica tereti Vjeku Sliškasina Marka Sliška koji je ubijen 2003. i nećaka Vjeke Sliška ubijenog 2001., da je 12. listopada 2019. oko 22,25 sati ispred Esplanade prišao Hrvoju Petraču i rekao mu ”zapamti ovo lice, rekao sam ti zapamti ovo lice, ja sam Vjeko Sliško, ubit ću te!”.

Iako je Petrač nedugo nakon događaja dao iskaz policiji i tužiteljstvu u kojem je opisao događaj, poduzetnik je u srijedu kazao kako se ne sjeća da je davao taj iskaz.

Suđenje se nastavlja u prosincu kada će biti ispitan sudski vještak na okolnost ozljeda koje je zadobio Petrač, donosi Dnevnik. hr

Anita M.