Foto: Dugopolje org

U gradskoj vijećnici u Našicama jučer je održana tribina povodom 200. obljetnice rođenja Oca Domovine dr Ante Starčevića. Kako je u ime organizatora Hrvatske stranke prava istaknuo predsjednik županijskog HSP-a Krunoslav Radačić svha tribine je predstavljanje lika i djela Oca Domovine dr Ante Starčevića.

– Svi znamo da je upravo on osnivač Hrvatske stranke prava i naša je dužnost i obveza njemu u čast organizirati ov tribinu. Zahvaljujem svima na ovako velikom odazivu – rekao je Krunoslav Radačić, te kao sljedeću aktivnost najavio osnivanje podružnica stranke u našičkom i na području cijele Osječko baranjske županije.

– HSP rijekom cijele 2023. godine obilježava 200. obljetnicu rođenja hrvatskog velikana, Oca Domovine dr Ante Starčevića i organizira tribine po cijeloj Hrvatskoj. Ideje Ante Starčevića traju i danas, hrvatska povijest je časna i smatramo da hrvatska mladež treba znati da je dr Starčević i u svoje vrijeme bio za samostalnu HRVATSKU DRŽAVU.

Nažalost kad pogledamo udžbenike vidimo da u njima hrvatski velikani imaju malu fotografiju i par redaka teksta, a ovim tribinama želimo da mladi Hrvati znaju njihovu važnost za hrvatski narod jer upravo je narod Antu Starčevića nazvao OCEM DOMOVINE – istaknula je glavna tajnica HSP-a Marina Logarušić

O životu, radu i nauku dr Ante Starčevića na jučerašnjoj tribini govorili su profesorica Kristina Novak i profesori Ivan Kruljac i Vlado Filić

Foto: Dugopolje org