Idući tjedan u Splitu se održava besplatna radionica Coca -Colina podrška mladima

0
Preko 1000 mladih nezaposlenih osoba dobit će priliku sudjelovati u Coca Colinim radionicama koje se ove godine održavaju u dvanaest gradova
„Coca-Colina podrška mladima“ društveno je odgovorni projekt koji je Coca-Cola HBC Hrvatska pokrenula u cilju povećanja zapošljivosti mladih ljudi koji su završili školovanje, ali su još nezaposleni. Provedbom toga projekta Coca-Cola HBC Hrvatska želi pridonijeti rješavanju visoke nezaposlenosti mladih, a osim u Hrvatskoj program će se provoditi i u drugim članicama skupine Coca-Cola Hellenic.

Riječ je o besplatnome obrazovnom programu usmjerenom na poslovna i životna znanja te vještine koje se traže na tržištu rada, a većinom su u nedovoljnoj mjeri zastupljene u postojećim formalnim obrazovnim programima. Usto će program razvijati samopouzdanje te poticati stvaranje dugotrajnih mreža među polaznicima.

U 2018. će godini program obuhvatiti 1000 nezaposlenih mladih osoba u dobi od 18 do 30 godina, koje ne sudjeluju u drugim programima osposobljavanja, i to u dvanaest hrvatskih gradova – Bjelovaru, Dubrovniku, Kninu, Osijeku, Puli, Rijeci, Slavonskome Brodu, Splitu, Varaždinu, Vukovaru, Zadru i Zagrebu.

U Splitu se radionica održava idući tjedan, točnije 11.,12. i 13. travnja te 9., 10. i 11. svibnja. 

 Trodnevne radionice obuhvatit će i poslovne vještine, odnosno teme kao što su poslovno planiranje, financijska pismenost, upravljanje vremenom te prodajne i pregovaračke vještine, a vodit će ih iskusni predavači.

Program Coca-Colina podrška mladima namijenjen je nezaposlenim mladim osobama u dobi od 18 do 30 godina koje su završile obrazovanje, a ne mogu pronaći posao te ne sudjeluju u drugim programima osposobljavanja. Ovim projektom želi se povećati zapošljivost mladih te pridonijeti rješavanju jednoga od najvećih društvenih problema današnjice – njihove visoke nezaposlenosti.

Prvi dan programa namijenjen je za stjecanje novih saznanja iz životnih vještina poput osobnoga razvoja i razumijevanja sebe, komunikacije i davanja povratnih informacija te interakcije i umrežavanja, koje će mladima pružiti Tanja Prekodravac, Valentina PenićKristina PopovićAna Miletić i Ana Frlan Bajer, stručnjakinje Grupe Selectio, specijalizirane za savjetovanje u području ljudskih potencijala i potragu za kadrovima.
Druga dva dana radionica rezervirana su za poslovne vještine, odnosno teme koje uključuju financijsku pismenost, poslovno planiranje,  upravljanje projektima te prodajne i pregovaračke vještine, o kojima će predavati iskusni predavači dr. sc. Predrag PaleVesna Kezdrof, dr. sc. Andrej GrubišićMelita Cita, Vesna Vrga Perović Romeo Jerčić. Također, mladima će praktična iskustva i savjete za uspješan razvoj karijere tijekom sva tri dana dijeliti mentori, Coca-Colini menadžeri.

Svi zainteresirani mladi koji zadovoljavaju formalne kriterije još se mogu prijaviti za radionice putem mrežne stranice projekta, a više informacija možete pronaći i na službenoj Facebook stranici.