19/06/21

Sigurno u prometu: upozorenje za mopediste i motocikliste

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Dolaskom proljeća i povoljnijih vremenskih prilika, započinje sezona intenzivnije vožnje mopeda i motocikala, odnosno povećava se broj vozača mopeda i motocikala u prometu.

Stoga  ovom prilikom ponovno apeliramo na mopediste i motocikliste da se kreću propisanim brzinama, odnosno da brzinu prilagode uvjetima na kolniku, upravljaju s položenim vozačkim ispitom i potrebnom kategorijom, vozilima koja su registrirana odnosno vozilima koja imaju važeću prometnu dozvolu i da tijekom vožnje da obavezno koriste zaštitnu kacigu, ali i drugu opremu koja je korisna posebice prilikom sudjelovanja u prometnim nesrećama kada ublažava njihove posljedice. Tu u prvom redu mislimo na motociklističke jakne, hlače, kombinezone, rukavice, čizme, štitnike i dr. Vozači se upozoravaju da ne upravljaju motociklima i mopedima pod utjecajem alkohola i droga, da prilikom vožnje u skupinama voze jedan iza drugog, te da drže dovoljnu udaljenost od ostalih motociklista i svih drugih vozila, vodeći računa o vlastitoj i sigurnosti ostalih sudionika u prometu.

Također, apeliramo i na vozače osobnih i drugih kategorija vozila da vode računa o mopedistima i motociklistima, kao jednoj od najugroženijih kategorija sudionika u prometu.

Posebno naglašavamo obveze i odgovornost roditelja mladih osoba koje koriste motocikle i mopede, odnosno apeliramo na roditelje da, prije same kupnje mopeda i motocikla, poduzmu sve potrebne predradnje (polaganje vozačkog ispita, obavljanje tehničkog pregleda i registracije vozila, provjera tehničke ispravnosti vozila, kupnja zaštitne kacige i druge potrebne zaštitne opreme), kako bi isti bili što zaštićeniji i osposobljeniji za sigurno sudjelovanje u prometu.

Sourcemup.hr
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Austrija u šoku: Suđenje Srbinu iz Hrvatske koji je brutalno pretukao katoličke svećenike u Beču

Srbin iz Hrvatske koji je osumnjičen da je pretukao šestoricu katoličkih svećenika u Beču uhićen je u Zagrebu, te...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img