foto; screenshot Youtube
Izbornik indijske nogometne reprezentacije Igor Štimac (55) nakon osvajanja Južnoazijskoga prvenstva odmara u Splitu, a za hrvatske medije komentirao je svoj novi uspjeh, ali i Hajduk. 

Podsjetimo, njegova Indija prvenstvo je osvojila izvođenjem jedanaesteraca, u kojima je bila bolja od reprezentacije Kuvajta.

“Trenirali smo dosta kaznene udarce i momci su bili jako sigurni, a imamo dva vratara podjednako dobra kad do toga dođe. Nisam sumnjao ni sekunde da ćemo slaviti bez obzira na to što su jedanaesterci lutrija”, rekao je Štimac za Večernji list te dodao koliko mu znači osvajanje trofeja:

“Trofej nam znači jako puno jer početni proces selekcije, usavršavanja i razvoja jako je dug i trnovit. Išli smo u radikalni zaokret u odnosu na ono što smo zatekli, a to je značilo potragu za drugim tipom igrača za razliku od onih koji su igrali stari engleski nogomet ‘kick and chase’. Nema srdžbe kod mene jer nisam ni očekivao da će me kritičari razumjeti, niti prepoznati detalje procesa. Danas kada je puzzla složena do kraja i potpuno vidljiva svi se dive, najžešći kritičari se dodvoravaju, navijači nas dižu na pijedestal. Indija počinje nogomet shvaćati ozbiljno jer smo atraktivnom igrom, visokim presingom i smislenim akcijama oduševili cijelu naciju. Presretan sam radi igrača koji su trpjeli, radili, slušali i izvršavali zadatke na vrhunskoj razini. Pobjede i trofeje uvijek posvećujem svojoj obitelji, roditeljima i svojoj djeci koji me čitav život podržavaju u svemu što radim i kroz što prolazim, a Bog mi je svjedok da radim časno i pošteno. Gospodin je moj zaštitnik i znam da se na njega uvijek mogu osloniti”.

Otkrio je i kako nije on jedini Hrvat u indijskoj reprezentaciji. “Sa mnom su naš slavni stručnjak za kondiciju Luka Radman i trener vratara Frano Srdarev. Plan je priključiti Mišu Krstičevica ukoliko mi u Savezu prihvate uvjete koje sam postavio. Sportski psiholog i analitičar te prvi asistent su Indijci, izvrsni profesionalci i lojalni suradnici”, rekao je.

“Vratio sam se prvim letom odmah nakon utakmice s Kuvajtom i bio kući već na ručku idući dan u krugu obitelji. Za Hajduk uvijek srce gori, ali od titule ništa dok je bagra dolje”, zaključio je u svom stilu Igor Štimac.