Interlibar u Jokeru – mlađi brat poznatog zagrebačkog sajma

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Nima Splita do Splita – a ni Interlibra do Interlibra! Sajam knjiga u organizaciji knjižarskog lanca Hoću knjigu i shopping centra Joker traje do 21. studenoga, a njegova je namjera postati glavnim sezonskim događanjem knjige u Dalmaciji. Devet dana sajma, uz popuste koji pariraju onima na Interliberu te prigodnim događanjima, ljubiteljima knjige obećaju dobar ‘ulov’ za popunjavanje kućne biblioteke.

Ovaj knjiški sajam, koji se naziva još i mlađim bratom zagrebačkog Interlibera, svoj debi doživio je prošle godine upravo u Splitu, kada se u trgovačkom Centru Joker po prvi put smjestio na četrdesetak kvadrata prostora u prizemlju, a ljubitelji knjiga odmah su pohrlili u lov na najpopularnije knjiške naslove te je interes tijekom cijelog trajanja sajma bio ogroman. Velika je pažnja ovogodišnjeg sajma posvećena mladim čitateljima, s naglaskom na one najmlađe, uz bogat izbor slikovnica i uzbudljivih romana za mladu publiku, ali ni za one starije neće nedostajati poticaja – hit naslovi svih većih hrvatskih izdavača moći će se pronaći po cijenama nižim i do 70%. Neka od novih izdanja koja se tradicionalno izdaju uoči zagrebačkog Interlibera bit će također ponuđena po promotivnim cijenama, a sajam će posjetiti i domaći autori poput Ante Krstulovića i Željana Rakele, koji će se podružiti s knjigoljupcima, stoga dobre zabave neće manjkati.

Strani naslovi, pa i oni hit naslovi koji još nisu prevedeni na hrvatski, bit će na akciji od 10 posto, dok će svi kupci na sajmu biti nagrađeni letkom s popustom od 10 posto za kupnju u knjižari Hoću knjigu tijekom cijelog studenog. Oni pak koji za knjige na Interlibru izdvoje više od 150 kuna ući će u veliki nagradni natječaj čija je glavna nagrada putovanje u London i Warner Bros studio za dvije osobe.

Prošle su godine, na prvom izdanju Interlibra, prvi dani sajma obilježeni gužvama koje su dokazale da Split žudi za ovakvim sadržajima i ima brojnu vojsku zaljubljenika u pisanu riječ. Za očekivati je stoga da će i drugi Interlibar biti jednako, ako ne i bolje posjećen jer, uz dulje trajanje, obećaje i još bolju ponudu.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Biskup Križić na 76. obljetnicu Bleiburške tragedije izrazio čuđenje što je izjava jednoga saborskog zastupnika da je poslije rata trebalo biti mnogo više ubijenih,...

Biskup Križić na početku homilije rekao je da „naša domovina nije teritorijalno velika, ali usprkos tome ima premnoga mjesta koja su...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img