6 C
SPLIT

Interlibar u Jokeru – mlađi brat poznatog zagrebačkog sajma

0
1

Nima Splita do Splita – a ni Interlibra do Interlibra! Sajam knjiga u organizaciji knjižarskog lanca Hoću knjigu i shopping centra Joker traje do 21. studenoga, a njegova je namjera postati glavnim sezonskim događanjem knjige u Dalmaciji. Devet dana sajma, uz popuste koji pariraju onima na Interliberu te prigodnim događanjima, ljubiteljima knjige obećaju dobar ‘ulov’ za popunjavanje kućne biblioteke.

Ovaj knjiški sajam, koji se naziva još i mlađim bratom zagrebačkog Interlibera, svoj debi doživio je prošle godine upravo u Splitu, kada se u trgovačkom Centru Joker po prvi put smjestio na četrdesetak kvadrata prostora u prizemlju, a ljubitelji knjiga odmah su pohrlili u lov na najpopularnije knjiške naslove te je interes tijekom cijelog trajanja sajma bio ogroman. Velika je pažnja ovogodišnjeg sajma posvećena mladim čitateljima, s naglaskom na one najmlađe, uz bogat izbor slikovnica i uzbudljivih romana za mladu publiku, ali ni za one starije neće nedostajati poticaja – hit naslovi svih većih hrvatskih izdavača moći će se pronaći po cijenama nižim i do 70%. Neka od novih izdanja koja se tradicionalno izdaju uoči zagrebačkog Interlibera bit će također ponuđena po promotivnim cijenama, a sajam će posjetiti i domaći autori poput Ante Krstulovića i Željana Rakele, koji će se podružiti s knjigoljupcima, stoga dobre zabave neće manjkati.

Strani naslovi, pa i oni hit naslovi koji još nisu prevedeni na hrvatski, bit će na akciji od 10 posto, dok će svi kupci na sajmu biti nagrađeni letkom s popustom od 10 posto za kupnju u knjižari Hoću knjigu tijekom cijelog studenog. Oni pak koji za knjige na Interlibru izdvoje više od 150 kuna ući će u veliki nagradni natječaj čija je glavna nagrada putovanje u London i Warner Bros studio za dvije osobe.

Prošle su godine, na prvom izdanju Interlibra, prvi dani sajma obilježeni gužvama koje su dokazale da Split žudi za ovakvim sadržajima i ima brojnu vojsku zaljubljenika u pisanu riječ. Za očekivati je stoga da će i drugi Interlibar biti jednako, ako ne i bolje posjećen jer, uz dulje trajanje, obećaje i još bolju ponudu.