Vrijeme suho i vjetrovito, nastavlja se pad temperatura

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

I dok je u južnijim hrvatskim krajevima još bilo toplo kao malo kada u ovom dijelu studenoga, štoviše – u Splitu uz 20,3 °C i Dubrovniku uz čak 23,6 °C – kao nikada tako kasno u godini, u sjevernije je krajeve već počeo stizati hladan zrak. Pad temperature, srećom ipak postupan, nastavlja se i idućih dana.

Do kraja tjedna zadržat će se suho i barem djelomice sunčano, ali prilično vjetrovito, posebice na Jadranu, gdje će bura sve češće imati i olujne udare. Na kopnu će biti mraza, u višem gorju u petak i subotu vjerojatno i poneke pahulje snijega koje ne bi smjele stvarati veće poteškoće, ali je dobro što prije staviti zimske gume.

Četvrtak – djelomice sunčano, hladnije, vjetrovitije…

Hladnije će, uz umjerenu, ponegdje i jaku buru, biti i na djelomice sunčanome srednjem i južnom Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije. Najviša dnevna temperatura zraka bit će između 15 i 19 °C pa će ponegdje, osobito na jugu – zrak biti hladniji od mora, koje će biti umjereno valovito i valovito.

Od petka – još hladnije, ponegdje uz mraz, na Jadranu i olujnu buru

Na Jadranu će iduće dane također obilježiti svježije te razmjerno vjetrovito vrijeme. Do subote će se zadržati većinom sunčano, a zatim će oblaka biti sve više, početkom idućeg tjedna, osobito od utorka, vjerojatna je i kiša, kojoj će prethoditi jako jugo, no do tada će puhati umjerena i jaka, ponegdje, posebice podno Velebita i olujna bura.

Izvor: HRT

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

(VIDEO) Na selo gradišćanskih Hrvata u Mađarskoj palo pola metra tuče

U subotu popodne se na selo gradišćanskih Hrvata u Mađarskoj palo pola metra tuče u nevremenu koje ...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img