IVAN ANUŠIĆ: U Osijeku je nemoguća velika koalicija protiv HDZ-a

0
Foto: N1

Ivan Anušić protekle je nedjelje potvrdio svoj status u Osječko-baranjskoj županiji. Uvjerljivo je izborio novi mandat župana, a sa 61,83 posto glasova postao i HDZ-ov rekorder u prvom krugu lokalnih izbora.

Za Večernji list komentirao je mogućnost suradnje HDZ-a s Domovinskim pokretom.

Može li Mlinarević, odnosno Domovinski pokret okupiti veliku koaliciju protiv HDZ-a? Dalo se naslutiti u izjavama nakon izborne noći da upravo to pokušavaju.
Ne može, jer mi već imamo stabilnu većinu u Gradskom vijeću, a već u prvom krugu lokalnih izbora naša lista na županijskoj razini ima natpolovičnu većinu, tako da ne vidim mogućnost ni prostor za veliku koaliciju protiv HDZ-a.

Jedina slavonska županija gdje HDZ nije dobio župana u prvom krugu je Vukovarsko-srijemska, a i u tamošnjim općinama i gradovima su lošiji rezultati nego 2017.., i to su vaše kandidate nadjačali mahom bivši HDZ-ovci. Ne potvrđuje li to da HDZ tamo ipak nije riješio svoje probleme?

Mislim da su se previranja u vukovarsko-srijemskom HDZ-u dogodila u vrijeme uoči lokalnih izbora i da je to jedan od razloga zašto u nekim gradovima i općinama bilježimo lošije rezultate.

No, pred nama je drugi krug i za gradonačelnika Vukovara i za župana Vukovarsko-srijemske županije i vjerujem da će naši kandidati ostvariti pobjednički rezultat. Da bismo mogli relevantno komentirati izborne rezultate na razini Hrvatske, morat ćemo pričekati drugi krug.

Neke općine, gradovi ili županije imali su slabiji rezultat, dok su recimo neki imali puno bolji i kvalitetniji rezultat pa kada to rezimiramo, možemo biti zadovoljni prvim krugom jer smo praktički zadržali isti broj jedinica lokalne samouprave za koje smo odgovorni.

Foto: screenshotN1


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here