Foto: Screenshot YouTube

Iznenadna smrt Mislava Bage  rastužila je brojne prijatelje i kolege, gledatelje i političare koji se biranim riječima opraštaju od pokojnog novinara.

Povremeno se na društvenim mrežama pojave i  drugačije objave koje se kose s dominantnim mišljenjem kad je Mislav Bago u pitanju. Jedna od njih je i objava Ivice Marijačića, urednika Hrvatskog tjednika iz Zadra. Marijačić piše:

“Novinar Mislav Bago ubio se u 50. godini života. Njegov život u znaku ovisnosti o alkoholu i drogama nije vrijedio pišljiva boba i svi oni koji ga sada oplakuju i veličaju nikada svojoj djeci ne bi poželjeli takav život i vrijednosti koje je promicao pa su bijedni licemjeri

U novinarstvu, posebice u intervjuima koje je vodio, Bago je bio u odredbenoj mjeri provokativan, ali uglavnom s vremenom potpuno nezanimljiv i beskoristan jer se zadržavao na tričarijama i inzistirao na efemernostima.

Nikada sugovornike nije pitao krucijalne stvari niti dovodio u pitanje zablude i dogme kojima otuđene politike teroriziraju hrvatski narod pa ne samo što nije širio granice slobode, nego je bio u biti konformist i apologet postojećih blaziranih pseudoelita dio kojih je i sam želio biti.

Bago je bio izraz deformacije onog dijela društva koje se odriče tradicije i normalnosti, a novi smisao ne pronalazi te se u suočavanju s besmislom ubija.

Žao nam je, doista, što se dao uvući u taj ponor iz kojega nema povratka. Žao nam je iskreno svakoga takvog.
Počivao u miru Božjem”, objavio je Marijačić.