IVICA ŽUNIĆ SOLINSKI NAJPOLICAJAC: ‘Ovo je stresno, ali humano zanimanje. Dajemo sebe zajednici’

0

Uoči blagdana sv. Mihovila, ujedno Dana policije, u solinskoj Gradskoj upravi upriličen je prijem za Ivicu Žunića, nagrađenog kao najboljeg policajca 2022. godine. Riječ je o nagradi koju Grad Solin tradicionalno dodjeljuje sad već 16. godinu zaredom, a prema izboru upravo policijskih službenika. 

28 godina rada u Solinu

Nagrađeni Žunić istaknuo je kako je poseban osjećaj primiti ovu nagradu, ali je i skromno priznao kako je nije očekivao. 

‘Kolege su me predložile, a Grad prihvatio. Zahvaljujem im na ukazanom povjerenju’, poručio je.

Policajac je dugih 28 godina, a cijelu je svoju službu proveo upravo u Solinu. Kazao je kako je u tom periodu praktički pratio njegov razvoj – od njegovih poslovnih početaka do danas grad se značajno izgradio, porastao je broj stanovnika…

Govoreći o poslu, izdvojio je one osobito stresne situacije.

‘Najstresnije je doći u neku obitelj koja se razara. Mi stižemo prvi pa doživimo svakakve scene. Jedan od gorih poslova je i rad s teškim psihičkim bolesnicima, njihovo privođenje na odjel psihijatrije obično bude uz uporabu tjelesne snage’, iznio je Žunić.

Međutim ohrabrio je mlade koji razmišljaju o policijskom pozivu. 

‘To je teško i stresno zanimanje, ali je i humano. Pomažemo okolini, zajednici dajemo sebe. Ako se vide u tome, neka se priključe’, poručio je solinski najpolicajac koji planira raditi još barem nekoliko godina. Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Pokrivaju ogroman teritorij, gotovo je nemoguće sve to stizati adekvatno i na vrijeme’

Solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević zahvalio se na, kako ju je opisao, izvanrednoj suradnji koju imaju s policijom, osobito sa službenicima policijske postaje u Solinu. Ovaj tradicionalni prijem Gradskoj upravi prigoda je za udijele priznanje, zahvalnicu i simboličnu novčanu nagradu najpolicajcu. 

‘Volim uvijek reći da je to prvi među jednakima. Vrlo je važno to što prijedlog dolazi od samih policajaca, njegovih kolega s terena.

Ove godine ta čast i to zadovoljstvo pripali su policijskom službeniku Ivici Žuniću koji 28 godina kao policajac djeluje upravo ovdje na području Grada Solina. Kao što je sam rekao, pratio je razvoj Solina u svim segmentima. Želim se zahvaliti njemu i svim policijskim službenicima na doprinosu sigurnosti u svakodnevnom životu našeg grada’, istaknuo je Ninčević.

Naveo je kako mu je zadovoljstvo što su s resornim ministarstvom nakon puno godina čekanja uspjeli obnoviti policijsku postaju. 

‘Na nama je sada da se borimo i dalje da policijskih službenika u ovoj postaji bude više. Pokrivaju ogroman teritorij, gotovo je nemoguće sve to stizati adekvatno i na vrijeme. Usprkos tome, bilo kakav događaj koji se odvija u gradu Solinu – od svakodnevnih do, primjerice, organizacije proslave blagdana Male Gospe – prođe besprijekorno. Zahvaljujem se na tome i čestitam im njihov dan’, poručio je gradonačelnik Solina, – donosi Dalmatinski portal