CRO RACE U DALMACIJI! VOZAČI, NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM Očekuju se velike gužve u Splitu u četvrtak za sav promet zatvara se cesta Sinj-Dugopolje

0
Foto: Facebook CroRace
"Pozivamo građane grada Splita, Sinja, Dugopolja,  Solina,  i Kaštela da se na vrijeme informiraju, upoznaju s vremenom i trasom prolaska sudionika, te da planiraju svoje obveze tako da izbjegnu kretanje prilaznim pravcima i dijelovima grada kroz koje će proći trka"

Od 27. rujna do 2. listopada 2022. na području Republike Hrvatske održat će se  međunarodna profesionalna etapna  biciklistička utrka pod nazivom CRO Race 2022.

Na području ove PU dana 29. rujna 2022. (četvrtak) održat će se 3. etapa predmetne utrke sa startom u Sinju i ciljem u Primoštenu (PU šibensko-kninska).

U nastavku pročitajte policijsko priopćenje za javnost.

U utrci sudjeluje 140 biciklista koji su raspoređeni u 20 ekipa, zajedno s oko 120 pratećih vozila unutar biciklističke trase kretanja i oko 100 vozila van biciklističke karavane. Ukupan broj osoba koji bi se trebali kretati unutar biciklističke karavane (natjecatelji, prateće ekipe, tehničko osoblje, suci, medicinski timovi itd.) je oko 500. Osiguranje trase prolaska sudionika u nadležnosti je redarske službe i organizatora, a policija će ima na terenu pružiti potporu.

Imajući u vidu broj sudionika, vrijeme održavanja utrke i činjenicu da trka prolazi kroz centar grada Splita, te posebno činjenicu da se sportska manifestacija-utrka odvija na prometnicama tijekom radnog dana uz izrazito intenzivan promet, naglašavamo kako u četvrtak, 29. rujna 2022.godine u vremenu od 12:30 do 14:00 sati očekujemo velike gužve i dugotrajne zastoje u prometu.

Od 12:30 za sav promet biti će zatvorena cesta D1 Sinj-Dugopolje u oba smjera.

Obzirom da posebno na području Splita očekujemo velike gužve i zastoje već od 12:30 sati, želimo pravovremeno upozoriti vozače da u četvrtak izbjegavaju vožnju ovim dijelovima Splita i ukoliko je moguće ne kreću vozilom u centar grada.

Gužve posebno očekujemo na prilaznim pravcima slijedećih prometnica: Poljička cesta, Ul. kralja Zvonimira – Zagrebačka – Manuška poljana – Domovinskog rata – Ul. Zbora narodne garde (D8) izlaz iz Splita.

Napominjemo kako će sudionici trke nakon prolaska prometnicama grada Split krenuti ulicom Domovinskog rata prema Solinu gdje je planirano vrijeme prolaska 14:00 sati, radi čega i na tom dijelu očekujemo veće zastoje i prometne gužve. Pozivamo vozače da koriste staru cestu prema Solinu, odnosno ukoliko je to moguće da svoje putovanje prema Solinu odgode do prolaska sudionika.

Pozivamo građane grada Splita, Sinja, Dugopolja, Solina i Kaštela da se na vrijeme informiraju, upoznaju s vremenom i trasom prolaska sudionika, te da planiraju svoje obveze tako da izbjegnu kretanje prilaznim pravcima i dijelovima grada kroz koje će proći trka, a sve kako bi izbjegli čekanja za vrijeme gužvi i zastoja.

Etapa utrke: Sinj ( 13:00 sati)- Primošten, cilj ( 16:45 sati):

SINJ: zatvoreni krug: Trg kralja Tomislava – Vrlička – Zagrebačka (D1) – Vukovarska – Splitska – Ul. Alkarsko trkalište – Brnaška – Trg kralja Tomislava – Vrlička – Zagrebačka (D1) – Vukovarska – Splitska – Ul. bana Jelačića (D1) – Brnaze (D1) start – Dicmo – Dugoplje (D1) – brza cesta (D1)

SPLIT: 13:48 sati- rotor Bilice – D8 ul. Zbora narodne garde – Poljička cesta (D410) ulaz u Split – Ul. kralja Zvonimira – Zagrebačka – Manuška poljana – Domovinskog rata – Ul. Zbora narodne garde (D8) izlaz iz Splita – Solin (širina) – Kaštela (D8) – Trogir (D8) – Marina (D8) – Podorljak (D8) (preuzimanje od PU šibensko-kninske).

Očekivani prolazi (satnica):

Sinj – 13:00 sati (zatvoreni krug vožnje)

Brnaze, start – 13:10 sati

Split – 13:48 sati

Solin – 14:03 sati

Seget Donji -14:30 sati

Marina – 14:49 sati

Napominjemo kako se radi o očekivan prolascima koji za vrijeme održavanja utrke mogu varirati obzirom na dinamiku utrke,  brzinu sudionika, te moguća događanja na trasi kretanja

Naprijed navedene ceste na kojima će se održati utrka zatvarati će se etapno, najmanje pola sata prije prolaska natjecatelja, te će biti etapno otvarane za promet nakon prolaska sudionika. 

Molimo vozače da u navedena vremena  izbjegavaju  navedene cestovne pravce, te da se koriste  alternativnim pravcima. Zbog održavanja utrke očekuju se pojačane gužve i zastoji prometa, stoga molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i upućujemo ih na obvezu poštivanja prometne signalizacije.

Molimo građane grada Splita da se na vrijeme informiraju, upoznaju s vremenom i trasom prolaska sudionika, te da planiraju svoje obveze tako da izbjegnu kretanje prilaznim pravcima i dijelovima grada kroz koje će proći trka, a sve kako bi izbjegli čekanja za vrijeme gužvi i zastoja.

Molimo sve sudionike u prometu da poštuju naredbe, upute i smjernice policijskih službenika na terenu, te upute redarske službe organizatora utrke, kako svojim ponašanjem ne bi ugrozili vlastitu, ali i sigurnost ostalih sudionika u prometu.