IZ SUDNICE U ZATVOR: Marina Lovrić Merzel proglašena krivom, OSUĐENA NA DUGOGODIŠNJU ROBIJU

0
Foto: Screeenshot

Na zagrebačkom Županijskom sudu izrečena je presuda bivšoj sisačko-moslavačkoj županici Marini Lovrić Merzel (SDP) i suoptuženicima kojima se na teret stavlja niz koruptivnih djela. Svi su proglašeni krivima.

Merzel te Silvijo Kobešćak, Dalibor Rožanković i Bernard Popec proglašeni su krivima, javlja naša reporterka.

Lovrić Merzel je kriva za primanje mita od 100.000 eura od Željka Žužića da bi mu osigurala poslovne udjele u Cestama Sisak.

Proglašena je krivom i po drugoj točki, kojom je se tereti da je oprala novac od mita, kupnjom stana u Zadru preko nećaka.

Sud smatra da je kriva i po trećoj točki optužnice, odnosno da je na štetu Sisačko-moslavačke županije osigurala kupnju zgrade od Bernarda Popeca po prehapuhanim cijenama.

Bivša županica kriva je i po četvrtoj točki optužnice, za neosnovano plaćanje savjetnika.

Sud nepravomoćno smatra da je kriva i po petoj točki optužnice, za sklapanje ugovora s obitelji i prijateljima za poslove koji se nisu izvršavali jer županija nije imala potrebe za njima.

Kriva je i po točki 6, da je nalagala da županija plaća troškove hrane i pića na četrdesetak političkih sastanaka i tridesetak privatnih domjenaka.

Lovrić Merzel proglašena je krivom i po točki 7, za peglanje službene kartice za privatne račune hrane i pića po restoranima te benzinskim postajama.

Kriva i po točki osam, da su na pripremama za njenu svadbu radili djelatnici Hrvatskih šuma.

Optužena je na jedinstvenu kaznu od 7 godina i bez obzira na to što je presuda nepravomoćna, morat će odmah u zatvor.

Anita M.