Saturday, October 16, 2021
HomePremium SadržajIzbačeni SDP-ovci u Saboru osnovali Klub socijaldemokrata. Ima 18 članova i...

Izbačeni SDP-ovci u Saboru osnovali Klub socijaldemokrata. Ima 18 članova i najjači je poslije HDZ-a

Zastupnici Domagoj Hajduković, Davor Bernardić, Davorko Vidović, Ivana Posevec Krivec, Vesna Nađ i Marina Opačak Bilić sazvali su za danas u Saboru press konferenciju.

Izbačeni SDP-ovci osnivaju Klub zastupnika socijaldemokrata u Hrvatskome saboru.

“Moram reći da osnivanje Kluba nije bila namjera nikoga od nas koji ovdje stojimo, nego je riječ o iznuđenoj situaciji u kojoj smo, da bismo osigurali normalan rad i izvršavanje misije i poslanja kojega imamo kao zastupnici mogli što uspješnije obavljati. Ne sjećam se da se ovako nešto dogodilo, ne samo u Hrvatskoj, nego i u svijetu, da najveća oporbena stranka samu sebe detronizira i stavi se na neku marginu.

Ovaj Klub bit će najjači oporbeni klub i ono što mi želimo je da pokažemo da se na kvalitetan način mogu prezentirati politike i program na kojem smo dobili povjerenje. U njemu su bivši ministri, načelnici, gradonačelnici, ali i mladi kolege koji su se iskazali. Sve potrebne dokumente za osnivanje smo izradili i tijekom današnjeg dana ćemo tajništvu predati sve što je potrebno da od ponedjeljka djelujemo kao Klub socijaldemokrata”, rekao je na početku Davorko Vidović.

Predsjednik novog Kluba bit će Domagoj Hajduković.

“Ovo nikome nije bila laka odluka. SDP je bio stranka koja postavlja nove demokratske standarde, a sad, usudio bih se reći, postavlja nedemokratske. Ne možemo prihvatiti biti dio takvog kluba i takve stranke. Ključno nam je bilo da dobijemo placet za rad, a za dalje ćemo se dogovarati. Nisu nas zanimala kadrovska mjesta”, rekao je Hajduković.

Davor Bernardić kazao je da ni iz današnje perspektive ne bi postupio drugačije dok je bio predsjednik SDP-a

“Ovo mi je emotivan trenutak. 23 godine smo gradili ovu stranku. Žao mi je što se ovo dogodilo, no život ide dalje. Svaki kraj je početak nečeg novog. Nažalost, današnje rukovodstvo stranke nije ni socijalno, najmanje je demokratsko. Od svega je ostala samo ‘partija’ i to u najgorem smislu riječi. Mi ćemo se boriti sa socijaldemokraciju, za demokratsku zemlju bez korupcije. Mi ćemo nastaviti našu misiju – poštenija i pravednija zemlja”, rekao je Bernardić.

“Kada sam otišao s mjesta predsjednika niti sam dijelio savjete niti sam istupao niti sam govorio novom rukovodstvu govorio što bi trebalo raditi. Poslao sam pismo Peđi Grbinu, rekao da je zadatak lidera da okuplja, da skupi sve glave na kup i da nađe način kako motivirati. Najvažnija stvar za pobjedu na izborima je motivirana stranka”, dodao je Bernardić.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments