25,10,21
HomePremium SadržajSelak Raspudić: HDZ je simpatična stranka za 18. stoljeće

Selak Raspudić: HDZ je simpatična stranka za 18. stoljeće

Zastupnica Mosta Marija Selak Raspudić gostovala je u N1 Studiju uživo gdje je komentirala obilježavanje Dana sabora, političku scenu i događanja u Grad Zagrebu.

Na pitanje zašto Zoran Milanović nije bio u Saboru, iako je već ranije rekao da kao predsjednik Republike ne želi dolaziti u pralament kako ne bi vršio pritisak, Marija Selak Raspudić je rekla:

“Ne znam kakav je protokol, ali ne znam ni da predsjednik može izvršiti pritisak na parlament kad je to protokalarno važno.”

O ulozi Hrvatskog sabora generalno, ali i svojoj poziciji kaže: “Tako važna institucija, a tako devastirana. Fokus mog djelovanja je reforma Sabora. Toliko toga treba poporaviti. Predlagala sam već reforme, a mislim izaći i sa širim paketom promjena. Imamo problem na to da je Sabor sveden na dežurnu svađaonicu, umjesto da je to mjesto gdje se diskutira o problemima i gdje se stvari mogu promijeniti. Sabor je trenutno eutanaziran, što god mi učinili, u stvarnosti se ništa ne mijenja.”

“Detaljno se pripremam jer bi bilo neozbiljno ne pripremati se na takvoj funkciji. Na Zakon o obnovi smo puno puta upozoravali, nismo bili dio konsenzusa”, dodala je Selak Raspudić.

Posljedice Tomaševićevih odluka

Komentirajući izjavu Andreja Plenkovića koji je rekao da je Samodol pisao HDZ-u, već bi se podigla bura, dok kad je u pitanju Možemo, sve prolazi lagano, Selak Raspudić je rekla:

“To su gluposti. Da je HDZ ikad platio javni dug svojim aferama, odavno ne bi bio na čelu Hrvatske. Nije istina da nemaju privilegiran medijski tretman. To je jedan djetinji kompleks. Smiješno je slušati kad govori o demokraciji HDZ-a, ne vidim njegove prethodnike da kraj njega plješću. HDZ je simpatična stranka za 18. stoljeće, prije Francuske revolucije.”

“Ako je desetina onog što je Samodol rekao istina, imamo ozbiljan problem”, dodala je: “Menadžer zna prepoznati kadar. Sad imamo situaciju u kojoj je Tomašević za ruku doveo dva čovjeka, a on ih sam onda smjeni. To nije pitanje hira. Takve pogreške su koštale građane 200.000 kuna, zbog njegove nesposobnosti kadroviranja. Sve što čini već ima konkretne posljedice. Bojim se da je Zagreb u krizi koju s ovim vodstvom neće moći nadvladati.”

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Premium sadržaj

Nedavni komentari