IZGUBIO IZBORE, PA OSTAO BEZ STANA U ZAGREBU Bivšeg HDZ-ovog župana deložirali iz državnog stana na Borovju.

0

Nakon što je na posljednjim lokalnim izborima doživio debakl, bivši župan Sisačko-moslavačke županije koji je izašao iz HDZ-a, Ivo Žinić i njegovi sinovi odustaju od stana na zagrebačkom Borovju koji su nezakonito koristili od 2013. godine.

Potvrđeno je to u srijedu na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu gdje se vodio postupak za iseljenje Žinića, piše Telegram.

Naime, postupak je pokrenula država nakon što sami nisu željeli napustiti trosobni stan u vlasništvu Ministarstva branitelja. Za tajni Žinićev stan doznalo se u siječnju ove godine, a ubrzo i da nekretninu koristi ilegalno.

Žinić će morati platiti državi obračunate sudske troškove, a presuda će u ovom slučaju biti donesena u siječnju iduće godinePostupak protiv njega trajao je godinama, a prije nekoliko mjeseci obnovljen je pod pritiskom medijskih otkrića svih Žinićevih nekretnina.

Naime, postalo je jasno da u zagrebačkom stanu nekadašnji župan ne živi još od vremena kada je od države dobio kuću u Glini. Na Borovju su boravili uglavnom Žinićevi sinovi, a od susjeda se doznalo i da su tamo “dolazile neke djevojke”.

U međuvremenu se saznalo da su Žinići zauzeli ovu nekretninu krajem devedesetih, kada je on kao državni dužnosnik i stradalnik na to imao pravo. No, 2013. Ministarstvo branitelja naložilo je Žinićima da isele budući da su do tada već dobili kuću u Glini.Napravio sve kako bi ostao u stanu

Međutim, Žinić je godinama odbijao izaći iz stana, a država ga je zbog toga i tužila te je izgubio taj spor 2016. na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu

No, Žinić se na presudu žalio, Županijski sud u Zadru je žalbu prihvatio, a u studenom 2018 postupak je vraćen na početak.

Zatim slijedi novi manevar Žinića, koji od suda traži zastoj postupka.Navevši da je ‘podnio zahtjev za otkupom stana na Borovju’, dobio je odgodu na rok od šest mjeseci. U srpnju dobiva još šest mjeseci dogode, jer njegov odvjetnik piše sudu da je Žinić “ostvario uvjete za otkup stana”.

Želio ga je, naime, kupiti koristeći braniteljske povlastice.

Zadnji pokušaj

Ipak, do toga nije došlo pa je suđenje u veljači ove godine ipak nastavljeno. Pokušao je, doduše, Žinić uvjeriti sud kako je bilo proceduralnih grešaka zbog kojih se postupak ne bi smio nastaviti, odnosno da jedan od njegovih sinova uopće nije dobio sudsku tužbu.Nakon što je tužiteljstvo u spis dostavilo dokaz da to nije točno, Žinići su konačno odustali.

“Povlačimo prigovore na tužbu i odustajemo od daljnjeg parničenja s državom”, poručili su sudu putem odvjetnika. Najavili su i da će do 15. prosinca iseliti iz stana na Borovju.

Ivica R. /Foto: screenshot YouTube

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here