Foto: koronavirus.hr

Danas je potvrđeno 40 novoboljelih osoba novim koronavirusom. U Republici Hrvatskoj do 21. ožujka potvrđeno je sveukupno 168 oboljelih osoba, priopćeno je iz Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Krše ljudi samoizolaciju na sve strane, unatoč svem apelu koji upućujemo svih ovih dana i apelu koji smo jutros pustili u medije. Dajte, upozorite te ljude. Recite ljudima da se ne grupiraju po ovom suncu na nikakvim okupljalištima, jer nam neće biti dosta ni opreme ni ničega, ako se nastavimo ponašati kao sad, rekla je Maja Grba Bujević, načelnica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva na konferenciji za novinare, na kojoj je predstavljena donacija zaštitne opreme iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Od petka navečer povećao se broj zaraženih koronavirusom u Krapinsko-zagorskoj županiji i sada ih je u toj županiji pet više, čime je brojka zaraženih došla na 15.

Kako je u subotu ujutro izvijestio županijski Stožer civilne zaštite, po dvije su osobe s područja gradova Krapine i Pregrade te jedna s područja Zaboka.

Osobe imaju blage simptome te se nalaze u izolaciji kod kuće, stoji u priopćenju Stožera.

S činom dezinfekcije danas će završiti priprema kampa uz KB Dubrava i on će postati spreman za prihvat pacijenata. “Nadam se da neće doći nijedan pacijent”, rekao je pukovnik Milan Slavica.

Danas je potvrđeno 40 novoboljelih osoba novim koronavirusom. U Republici Hrvatskoj 21. ožujka do 10:00 sati potvrđeno je sveukupno 168 oboljelih osoba, priopćilo je Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a.

Mislim da je vrijeme da se ne ponašamo kao da se ne događa nekome drugome, nego nama. Ne gledamo neki film. Ako želimo koronaparti, imat ćemo ga. Onaj kronični bolesnik ako se zarazi može završiti kao teži bolesnik, a to ne želimo, rekla je ravnateljica Klinike za infektivne bolesti, Alemka Markotić.