Na pressici županijskog Stožera civilne zaštite župan Blaženko Boban je rekao:

– Uvijek i u svakoj prigodi ću, ne više apelirati već reći, ljudi ostanite kući. Ne hodajte s ovim oružje po ulicama naših gradova i općina. Ako već ne mislite na sebe, mislite na onoga do sebe. Na svoje dijete, na svoju majku, na svoga oca. To je 90 posto rješenja ovoga problema u kojem sad jesmo. -te je dodao:

– Neposredno prije ovoga čuo sam se s ministrom Božinovićem i donijeli smo odluku da brzobrodskih linija od danas više nema. Što se tiče trajektnih linija prometovat će samo roba odnosno opskrbni materijal. Što se tiče putnika moći će putovati samo oni koji imaju prebivalište na otocima i samo na te otoke.

Boban je uputio poruku gradonačelnicima i načelnicima:

– Aktivirajte komunalne redare u sprječavanju i upozoravanju u vašim gradovima i općinama one koji nisu samosvjesni i koji se ne pridržavaju odluka nacionalnog Stožera. Aktivirajte ih i pomognimo institucijama poput policije da kontaktiraju s onima koji se neprimjereno ponašaju po našim ulicama i gradovima. – rekao je Boban te zaključio:

– Pomognimo svi skupa sustavu, a najviše svaki građanin pojedinačno. Doprinesimo u ovoj situaciji savjesnim pridržavanjem odluka nacionalnog Stožera civilne zaštite i ublažimo ovu situaciju u kojoj trenutno jesmo.