HomeKolumnaJAKO BITNO O MALJU I WAGNER AGENCIJI, PA VI ZAKLJUČITE

JAKO BITNO O MALJU I WAGNER AGENCIJI, PA VI ZAKLJUČITE

Piše Vanja Zlatović

Znate li vi da su se i holokaust i zločini Staljina od 20-ih nadalje ili raznih kvislinških vlasti u Europi 40-ih, koliko je moguće odvijali u nekoj tajnosti. Lagalo se da “Židovi idu u neku tvornicu na istok raditi”, da se “ide u Sibir na preodgoj”, četničke trojke su klale Srbe noću, a muslimanski svijet uz Drinu tako da bi ubile i slučajne svjedoke, Jasenovac se zvao radni logor, OZNA i KNOJ su dobro pazili da njihove jame i okna ostanu izvan grada i saznanja seljaka koji žive blizu. Bilo je nešto javnih smaknuća, i to je to.

Pjesma koja sadrži “to je kuća Maksovih mesara” je UDBA-in proizvod od kasnije, nekako su se rasni zakoni isticali, ali maljevi se nisu “šerali” da .pa da ne naruše sliku o tome da su ti neki naši plemeniti borci za slobodu.

Da netko snima kako čekićem raznese nekom glavu, da se to raširi, pa da se na to bude ponosno….to se do ovog vremena nije radilo. Ruska je vojska na rubu totalnog rasula a šefovi Wagner grupe su ponosni kako lijepo njihovi momci maljem raznesu glavu, uh, kao Griotta prsne…ono novo je da se time netko javno ponosi, ostalo su mnogi radili.

Čak te interkontinentalne rakete su sve sovjetske i američke vlade opisivale kao “zlu ne trebalo, nećemo mi prvi”, ima pet godina kad je Putin počeo prijetiti – 8 minuta i nema Londona. To nikad ne bi niti je radio Brežnjev ili Andropov. Prošle bi paradom na Crvenim trgu i mir.

Mi smo ratovali sa drugom stranom 90-ih, i komunicirali…nije to komuniciranje bilo više od onog iz Vrdoljakovih filmova “neslani Jovane”, prijetilo se i malo Ujko, Čedo, a Ovčara se sakrivala poprilično od srpske javnosti. Ovo je sasvim novo. Ali nije to tema. Nitko nije snimio pa se hvalio svojim zločinom…jest Dudaković jednom i nešto Rale Mladić. Čak ni belivukov svijet i zemunski nisu pustili snimke svojih brutalnosti.

 Ovaj se tjedan Prigožin pohvalio da je realizirao operacije koje su utjecale na izbore u Sjedinjenim Državama. …to je kao da se pohvalio da je dao doping ili krivotvorio nalaz prvaku za kojeg navija. Izjavio je to prije izbora u SAD koji su bili debakl te strane.

A što vi mislite…zašto je to tako, sutra ide tekst što Odjek tvrdi zašto je to tako.

I.R.
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta
POVEZANI ČLANCI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Premium sadržaj

Nedavni komentari