19/06/21

Je li dovoljno tvornički resetirati vaš Android smartfon prije nego što ga prodate?

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Glavni razlog zbog kojeg je ovaj članak uopće nastao je skrivena opcija pod imenom Factory Reset Protection (FRP) koja je stigla zajedno sa Androidom 5.0 te koja služi kao dodatna razina zaštite u slučaju da se netko domogne vašeg uređaja i odluči ga preprodati. Ako netko tvornički resetira vaš smartfon, on će ga pri ponovnoj instalaciji softvera pitati za lozinku zadnjeg Google profila koji je bio aktivan na telefonu. Ako te detalje nemate, telefon će ostati zaključan.

Vidite li kamo idemo s ovime? Ako kojim slučajem tvornički resetirate telefon koji želite prodati i niste isključili FRP, kupac ga neće moći koristiti ako ne upiše vašu lozinku. Prvo što ćete, stoga, htjeti napraviti je isključiti ovu opciju.

Ako imate Samsung Galaxy odite u Settings > Lock screen > Screen lock type i birajte stavku None. Na Huaweiju idite u Settings > Security & privacy > Screen lock & passwords > Disable lock screen password.

Sljedeći koraj je brisanje Google profila s vašeg uređaja. Ako imate Samsung Galaxy, odite u Settings > Accounts and backup > Accounts te tamo birajte Google i onda maknite profil pritiskom na tipku Remove account. Ako koristite Huawei, idite u Settings > Users & accounts > Google i pritisnite Remove na dnu ekrana. Ako na telefonu imate više Google profila, pobrišite ih sve.

Konačno, ako ste vlasnik Samsung Galaxyja, savjetujemo da pobrišete ih Samsung profil odlaskom u Settings > Biometrics and security > Find My Mobile. Upišite svoju lozinku, pritisnite na svoj profil na vrhu te birajte More > Remove account.

Nakon što ste s telefona maknuli sve profile i isključili zaštitnu opciju, slobodno nastavite s tvorničkim resetom kao što ste izvorno planirali, piše tportal.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

MASOVNO CIJEPLJENJE U IMOTSKOM Sve dobne skupine odazvale su se na cijepljenje: “Bez cijepljenja nema normalnog života ni vraćanja na staro”

Sve dobne skupine odazvale su se na današnje masovno cijepljenje u Imotskom, održano u maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img