Je li opet pijan ili je na nečem jačem??

0
Foto: HMS

Kako se približavaju izbori u BiH  Željko Komšić pojačava huškanje na  nacionalnim pitanjima i izmišlja prijetnji iz susjedstva. Najsvježija je izjava da Hrvatska i Srbija kane podijeliti BiH.

“Milanović je još jednom pokazao da je povijesni plan o podjeli države Bosne i Hercegovine živ i da predstavlja aktualnu političku strategiju koja ima jasan cilj”, rekao je Hrvatima nametnuti član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

“Od sporazuma između Cvetkovića i Mačeka, preko sporazuma između a, jasne su namjere i pokušaji podjele Bosne i Hercegovine na Hrvatsku i Srbiju. U prvom slučaju tu podjelu zaustavio je Narodnooslobodilački pokret, a u drugom Armija Republike Bosne i Hercegovine”.

“Očito je da se s realizacijom tog plana ponovo pokušava”, nastavio je.

“Na nama svima koji smo za državu Bosnu i Hercegovinu ostaju dva izbora; ili da se do iznemoglosti prepiremo oko toga tko je bolji i ljepši ili da se tome, na sve demokratske načine, suprotstavimo.

Prvi izbor je put u propast države, njen nestanak i izdaju onih koji su državu napravili a zatim i obranili, a drugi izbor je moguć tek ako se hrabro i odlučno, svi zajedno, prelazeći preko političkih i ideoloških razlika, budemo okupili oko onog što je zajednička vrijednost svih nas, a to je Bosna i Hercegovina”, kazao je Komšić.

Ivica R.