Jedna potrošila 17,000 kn a druga kupila 300 poklona za Božić

0

U Velikoj Britaniji na udaru javnosti su se našle dvije majke nakon što su na jutarnjem televizijskom programu ispričale kako troše dobivenu socijalnu pomoć.

Claire, koja je majka šestero djece mlađih od 12 godina, je potrošila čak 17,000 kuna na poklone svojoj djeci za nadolazeći Božić. Claire je naravno nezaposlena majka koja je prestala raditi 2012. godine zbog invalidnosti. Od tada prima oko 7,000 kuna mjesečno kako bi mogla uzdržavati svoju veliku obitelj. Međutim ona svoju raskošnost opravdava činjenicom kako svaki mjesec uspije odvojiti malo više od 400 kuna a sve sa razlogom da djeci može priuštiti neke lijepe stvari s vremena na vrijeme.

Roditelji diljem zemlje su napali Claire govoreći da je besmisleno da troši 17,000 kuna na svoju djecu, te da bi trebala još više odvajati sa strane. Claire, čije je troje djece mlađe od 10 godina, nije u stanju raditi jer pati od kroničnog umora i fibromialgije. Njezin muž je također dao otkaz kako bi se mogao brinuti za nju.

Još jedna majka je gostovala u istoj emisiji sa sličnim načinom života. Samohrana majka Emma Tapping je za ovaj Božić svojoj troje djece kupila ni manje ni više nego 300 poklona. Djeca će svakako uživati u darovima budući da ih imaju čak 100 svaki.

Emma je naišla na žestoke zbog 300 poklona za troje djece. Gledatelji su se putem Twittera pitali zašto ne pokloni te darove nekome tko bi ih znao cijeniti jer ih možda neće uopće dobiti. Drugi su komentirali kako je tolika količina poklona jednostavno primjer da joj nešto nedostaje u životu, a njena djeca to neće znati cijeniti budući da su navikla na takvu raskoš.