“Jedno jutro začula se buka. Pali freze i traktore, pravac Banja Luka”! BBB Vukovar su uvijek bili orginalni.

0
Foto: Facebook BB Vukovar

Hrvatska danas obilježava Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i obljetnicu operacije Oluja, u kojoj je tijekom 84 sata oslobođen velik dio današnjeg teritorija Republike Hrvatske.

Nju su, za sebe sad već tipičan način, odlučili obilježiti i Bad Blue Boysi, odnosno njihova podružnica u Vukovaru.

Nekolicina navijača, njih desetak, slikala se u Vukovaru s transparentom na kojem piše: “Jedno jutro rano, začula se buka. Pali freze i traktore, pravac Banja Luka”, a uz transparent imali su i zastavu s motivom Vukovara te svoje navijačke rekvizite i zastave.

Vojno-redarstvena operacija Oluja, koja je započela 4. kolovoza 1995. u 5 sati, najavila je kraj petogodišnje srpske okupacije, koja je počela u ljeto 1990. godine blokadom hrvatskih cesta, a s vremenom je, uz sudjelovanje JNA, prerasla u brutalne napade na hrvatske gradove i sela te ubijanje i protjerivanje nesrpskog stanovništva.

U Oluji su već do 7. kolovoza oslobođena okupirana područja u Dalmaciji, Lici, Kordunu i Banovini, s Kninom kao sjedištem “Srpske vojske Krajine”, gotovo 11.000 četvornih kilometara ili 18.4 posto površine Hrvatske.

Ivica R.