Foto: Pixabay

Sezona proljetnih generalki je pred nama, stoga si unaprijed olakšajte posao uz pomoć ova četiri savjeta.

Lijepo vrijeme i topli dani su sve bliže, što znači da kreće i sezona proljetnih generalki. Kako bi imali što manje posla, potrebno je prostor boravka održavati što čišćim, a danas vam donosimo savjete kako se obraniti od ulaska toksina u vaša četiri zida.

1. Skidajte cipele na ulasku

Cipelama u vaše domove unosite više od same prljavštine. Mikrobiolog i profesor sa Sveučilišta u Arizoni, doktor Charles Gerba, istraživanjem je dokazao kako se na džonu cipele nalazi više od 400 000 bakterija, a čak 3 000 njih u samim cipelama.

Kada čujete da je obuća prljavija od zahodskih školjki, to je zaista istina, stoga bi ovo trebao biti dovoljno dobar razlog za skidanje cipelica i tenisica prije nego što kročite u prostorije svog doma.

2. Obrišite i šape svojim ljubimcima

Iako vi možda skidate svoju obuću, kućni ljubimci to ne mogu, stoga oni unose sve ono što ste vi svojim skidanjem pokušali spriječiti.

Jednostavno, iskoristite staru krpu i ostavite je na ulazu te s njome svaki put lagano obrišite šapice svojih ljubimaca. Posao koji zaista traje kratko, a itekako smanjuje mogućnost ulaska raznih bakterija.

3. Redovito perite ruke

Sigurno smo da to već radite, ali važno je da i svoju djecu educirate kako je izrazito važno održavati higijenu ruku, osobito nakon ulaska u kuću ili stan. Djeca se igraju u parku i diraju sve što im dođe pod ruku, stoga su doista oni pravi “prijenosnici” bakterija.

4. Nabavite biljke

Jeste li znali da su biljke prirodni pročišćivači zraka? Znanstvenici su čak otkrili da apsorbiraju toksične kemikalije iz stana (formaldehide, pesticide), stoga osim ljepšeg ugođaja, dobit ćete i zdraviji zrak, piše RTL.