Jeste li znali? U slučaju nesreće, ovo su najsigurnija mjesta u automobilu, avionu, tramvaju, brodu…

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Automobil

Sigurna sjedala su prema istraživanjima stražnje sjedalo iza vozača ili ono u sredini jer se taj dio auta najmanje deformira tijekom frontalnog sudara. Najopasnije je pak sjediti pokraj vozača jer se u slučaju nesreće vozač refleksno miče na tu stranu.

Minibus

U minibusu sigurna sjedala su ona smještena nasuprot smjera vožnje jer je manja šansa da udarite glavom u naslonjač u slujčaju naglog kočenja. S druge strane, opasno je sjediti pokraj prozora i vrata jer vas razbijeno staklo može ozlijediti. Kao i u automobilu, bolje je izbjegavati mjesto pored vozača.

Gradski autobus

U autobusu najsigurnija su sjedala s desne strane, ali koja se nalaze u sredini autobusa, i to ona smještena u smjeru vožnje. Ta mjesta su najudaljenija od ostalog prometa. Najopasnija sjedala su u prva dva reda i u zadnjem redu, kao i mjesta koja se nalaze pored prozora i vrata s lijeve strane.

Tramvaj

U tramvaju je najbolje sjesti u prvi red do prolaza ili na mjesta u sredini vozila na kojima se vozite suprotno do smjera vožnje. Najopasnija sjedala su kao u minibusu, pokraj prozora i vrata.

Vlak

U vlaku su najsigurnija mjesta koja su najbliža sredini kompozicije. Najopasnija sjedala su u prvom i zadnjem vagonu, kao i sjedala u smjeru vožnje jer je veća šansa da izletite iz njih pri naglom kočenju.

Brod

Ako putujete brodom, najsigurnije je na palubi ili u kabini bližoj površini broda jer taj gornji dio zadnji potone. Najopasnija sjedala su ona smještena u nižim kabinama jer je iz njih puno teže izaći dođe li do nesreće i brod počne tonuti.

Avion

Brojni stručnjaci su prije navodili da su sva mjesta jednako sigurna, odnosno opasna. Da ukoliko dođe do kvara i nesreće, nije bitno gdje sjedite. No nakon brojnih istraživanja, prevladalo je mišljenje da je najsigurnije sjediti u stražnjem dijelu aviona. Najnesigurnija su sjedala u prvim redovima.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

PITALI SMO IH i dali priliku da ODGOVORE!

Danas smo dobili nekoliko upita zašto na našim stranicama nema aktualnog načelnika i ekipe iz HDZ-a....
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img