Još jedan ruski časnik dezertirao, pobjegao u Litvu gdje traži azil

0
64
Foto: Screenshot Telegram

Ruski poručnik Ivan Koroljov pobjegao je iz Rusije u Litvu, gdje je zatražio politički azil. Rusko vojno osoblje ne želi umrijeti u Ukrajini i stoga na sve moguće načine pokušavaju pobjeći iz Ruske Federacije. Jedan od onih koji je odlučio postati dezerter, ali ne otići u Putinov “SVO”, bio je poručnik Ivan Koroljov. Mladić je pobjegao u Litvu i zatražio politički azil jer ne želi sudjelovati “u krvavom ratu koji je država pokrenula”, piše BBC.

” Ja sam časnik Oružanih snaga RF s činom poručnika. Služio sam u vojnoj jedinici 5931339 selo Teisin Habarovskog kraja “, rekao je.

Vojsku Ruske federacije je odlučio napustiti 3. kolovoza jer se nije želio boriti protiv Ukrajine. Ilegalno je prešao granicu s Litvom, a 10. kolovoza priveli su ga graničari na autobusnom kolodvoru u Vilniusu. Sada mladić čeka odluku službe za migraciju. Prema Korolyovu, on nije sudjelovao u neprijateljstvima na teritoriju Ukrajine, ali je služio u pozadini. Podsjetimo, početkom kolovoza u Ufi, vojnik dezerter  izašao je s granatom  na autocestu i zahtijevao sastanak sa šefom Baškortostana. Osim toga,  u Rusiji je uhvaćen mornar koji je bacio dva “molotovljeva koktela” na vojni ured. Incident se dogodio u Nahodki.

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here