Još jedna stranka u Hrvata! Marko Jelić otkrio poznata imena koja će mu se pridružiti

0
Foto: Screenshot

Marko Jelić u Dnevniku Nove TV otkrio tko bi mu se mogao pridružiti u novoj stranci.

“Trebate okvir u kojem ćete djelovati. Ako nemate stranku, ne možete u svim izbornim jedinicima izaći pod istim brojem. A s obzirom da je interes nakon zadnjeg medijskog obraćanja kojeg smo imali, velikog broja nezavisnih, ali i onih koji su u političkim strankama, a nezadovoljni su smjerom u kojem država ide, shvatili smo da moramo ići u tom smjeru”, objasnio je Jelić zašto je odlučio osnovati novu stranku.

Većinom se radi o nezavisnim načelnicima i gradonačelnicima. Među imenima je i Filip Zoričić iz Pule, gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić

Intenzivno se razgovara i sa Damirom Vanđelićem

Kaže da, suprotno uvriježenom mišljenju, nije lako pobijediti HDZ ni na lokalnoj razni.

“U načelu se radi o tome da trebate pokušati, da trebate jasno artikulirati što želite, svoja viđenja. I imati prave ljude”, pojasnio je.

Kaže da bi koalirao sa svima koji su razumni i nemaju breme nepoštenja i političke nekorektnosti.

“A s druge strane, ultralijevo ili ultradesno ili oni koji isključuju sve druge, jednostavno nisu opcija zato što sami sebe ne svrstavaju u opciju koja omogućuje razgovor”, rekao je.

Na pitanje je li Toniju Turčinovu, načelniku općine Murter koje se sumnja da je općinski novac trošio u austrijskom bordelu, savjetovao da ode, Jelić odgovara: “On se meni javio. Kao što je poznato, bio je na listi kad smo imali lokalne izbore. Sa gospodinom Turčinovim sam iznimno dobro surađivao. Na njemu je odluka jer je nezavisni i on mora donijeti odluku na temelju svoje savjesti.”

“To je moja stvar. Kad bi bilo toliko medijskih natpisa o meni, ja bih stvarno ponudio ljudima da odaberu žele li mene ili nekog drugoga. To je napravio župan Posavec u Međimurju”, odgovorio je Jelić na pitanje što bi on učinio na mjestu Turčinova.  

Komentirao je i slučaj Damira Dekanića. Kazao je da ima malo informacija. Ako je napravio to što mu se stavlaj na teret, kaže, za to će i odgovarati. 

“Zakon je takav”, rekao je na opasku da ni Dekanić, kao ni Turčinov ne mora odstupiti.

“Ako bismo ga mijenjali na način da se, u slučaju da netko bude okrivljen, a ne samo optužen, da treba dati ostavku, tada bi došlo do brojnih političkih zlouporaba”, rekao je.

anita m.