JOŠKO GVARDIOL OSTAJE U LEIPZIGU: Odbili ponudu Chelsea od 90 milijuna eura!

0
Foto: Scteenshit FAcebook

Prema pisanju uglednog njemačkog Bilda, Joško Gvardiol i RB Leipzig su jako blizu potpisivanju novog ugovora koji bi trajao do 2027. godine. U njemu neće biti ugrađena otkupna klauzula.

Christian Falk, Bildov njegov ekspert za Bayern i transfere, oko ponoći je objavio : Ništa od, kako se činilo, definitivno riješenog transfera Joška Gvardiola iz Leipziga u Chelsea za 90 milijuna eura, kojim bi mladi (20) hrvatski nogometaš postao najskuplji branič u povijesti.

“Upravo suprotno, otkriva Falk, Gvardiol ne samo da ne odlazi u Chelsea u rekordnom transferu, nego s Leipzigom potpisuje novi, poboljšani ugovor do 2027. “, objavio je Bild

Fabrizio Romano,  jedan od najpouzdaniji izvor s tržišta nogometaša, prije dva dana je obajvio  da je Gvardiol sve dogovorio s Chelseajem te da su se taj klub i Leipzig praktički dogovorili oko braničevog transfera. Napisao je i da Leipzig pristaje na Gvardiolov odlazak i odštetu koju je ponudio Chelsea, ali samo pod uvjetom da hrvatski defenzivac ostane u Njemačkoj do kraja sezone, što je Chelsea prihvatio.

Šef kluba Oliver Mintzlaff (47) za Buld: “Joško je sjajan igrač koji će sigurno izazvati veliko zanimanje – još ima ugovor s nama do 2026. godine. Pretpostavljamo da neće igrati s nama samo ove, nego i iduće sezone.”

“Gvardiol ostaje! Razlog: RB bi Hrvata prodao samo za iduću godinu, trenutna promjena nije bila opcija. Ali i Chelsea i Manchester City već žele Gvardiola. A Mintzlaff to ne čini s obzirom na napetu kadrovsku situaciju u defenzivi.

Zbog ozljede Lukasa Klostermanna trenutno ima samo pet igrača na tri pozicije centralnih braniča. A Gvardiol se vraća  nakon operacije bedra”, piše Bild

Novinar Athletica Simon Johnson poše da ipak sve nije gotovo:  “Ne mora značiti da je Gvardiolov transfer propao iako je do kraja ljetnog prijelaznog roka ostalo vrijeme koje se mjeri u satima. Chelsea se samo privremeno ohladio jer Leipzig u pregovorima stalno povisuje traženi iznos. Krenulo se sa 70 milijuna eura, pa je povišeno na 80 i onda na čak 90, ali ovi klubovi imaju jako dobar odnos.

Što se tiče Gvardiola, sve da ga Chelsea i ne dovede danas, do kraja ljetnog prijelaznog roka, samo će pokušaj njegovog transfera odgoditi do zimskog prijelaznog roka.”

Gvardiol je prošlog ljeta iz Dinama prešao u RB Leipzig  uz odštetu od 18.8 milijuna eura